Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Coronavirus ve Influenza Viruslar: Farklılıklarına ve Benzerliklerine Genel Bir Bakış
2020
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut COVID-19 pandemisi’nin nedeni olan SARS-CoV-2 yeni bir virüstür. Bu patojene karşı mevcut tedavi ve bağışıklığımız bulunmamaktadır. Influenza virüsleri ise sürekli olarak evrimleşmekte ve bağışıklık sistemimiz tarafından daha az tanınabilir hale gelecek çeşitli düzeylerde antijenik sürüklenme ve kayma geçirmektedir. Bu, geniş ölçüde etkili bir grip aşısının geliştirilmesini zorlaştırmakta ve aynı zamanda yeni zoonotik influenza suşlarının ortaya çıkması pandemi riski oluşturmaktadır. Hem Coronavirüsler hem de Influenza virüsleri, zarflı RNA virüsleridir ve insan solunumunu etkileyen birincil patojenlerden biridir. COVID-19 ve Influenza enfeksiyonları benzer bulaşma yollarına ve semptomlarına sahiptir. İncelenen literatürler, COVID-19 ve Influenza arasında önemli yapısal farklılıklar olduğunu bildirmektedir. Bunlar, genom yapıları, yüzey proteinleri, suş sayısı ve alt tipleri içerir. Bunlara ek olarak, inkübasyon süreleri, risk grupları, asemptomatik bulaşma ve bulaşma hızı iki virüs arasındaki önemli farklılıklardır. Bununla birlikte, gripten farklı olarak. COVID-19 için aşı ve tedavilerin olmaması, hastalığın yayılmasını kontrol etmede ciddi zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Sonuç olarak Coronavirüs hızla yayılıyor ve influenza virüsü ile olası ko-enfeksiyon riski nedeniyle COVID-19 ile birlikte grip enfeksiyonunun değerlendirilmesi ve buna göre halk sağlığı önlemlerinin geliştirilmesi son derece önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Coronavirus and Influenza Viruses: An Overview Of Their Differences and Similarities
2020
Yazar:  
Özet:

SARS-CoV-2 is a new virus that is the cause of the current COVID-19 pandemic. We currently do not have a cure and immunity against this pathogen. Influenza viruses, on the other hand, are constantly evolving and undergo various levels of antigenic drift and shift that will become less recognizable by our immune system. This makes it difficult to develop a widespread effective influenza vaccine and also poses a risk of pandemics by leading to the emergence of new strains of zoonotic Influenza. Both Coronaviruses and Influenza viruses are enveloped RNA viruses and one of the primary pathogens affecting human respiration. COVID-19 and Influenza infections have similar transmission routes and symptoms. The reviewed literature indicates that there are important structural differences between COVID-19 and Influenza. These include differences in genome structures, surface proteins, number of strain and subtypes. In addition, incubation times, risk groups, asymptomatic transmission and transmission rate are important difference between the two viruses. However, unlike Influenza, the lack of vaccines and treatments for COVID-19 poses serious difficulties in controlling the spread of the disease. As a result, Coronavirus is spreading rapidly and due to the risk of possible co-infection with Influenza virus, it is extremely important to evaluate COVID-19 and Influenza infection together and developing public health measures accordingly.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 6.003
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi