Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Probiyotiklerin Kolon Mikrobiyotasına Etkileri: Güncel Çalışmalar
2020
Dergi:  
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda yükselen antibiyotik kullanımına paralel olarak artan sağlık sorunları, beraberinde yeni çözümlerin araştırılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Artan sanayi üretimi ile beraber yaygınlaşan niteliği düşük gıda ürünlerine alternatif olarak sağlıklı yeni ürünler önem kazanmaya başlamıştır. Probiyotik gıdalar bu ürün grupları içerisinde sağladıkları pek çok avantajlar sayesinde öne çıkmıştır. Buna paralel olarak, kolon mikrobiyotasının önemi son 15 sene içerisinde yaşanan bilimsel gelişmelere paralel olarak daha iyi bir şekilde anlaşılmaya başlanmıştır. Bu yıl yaşanan COVID-19 pandemisinde de önemi farkedildiği gibi kolonda yer alan bakteri çeşitliliği insan sağlığı ve yaşam kalitesi üzerinde belirleyeci etkilere sahip olabilmektedir. Beslenme ile yakın bir ilişki içerisinde olduğu düşünülen kolon mikrobiyotasının niteliği, yapılan bazı çalışmalarda insanların çeşitli hastalıklara maruz kalma durumları ile ilişkilendirilmiştir. Yapılan bu çalışmada, probiyotik gıdaların kolon mikrobiyotası üzerinde neden olduğu çeşitli etkiler ele alınarak, konu hakkında yapılan güncel çalışmalar derlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects of probiotics on colon microbiot: Current Studies
2020
Yazar:  
Özet:

The health problems that have grown parallel to the rising use of antibiotics in recent years have revealed the need to research new solutions. With increasing industrial production, healthy new products as an alternative to low quality food products have begun to gain importance. Probiotic foods have been highlighted thanks to the many benefits they provide within these product groups. Parallelly, the importance of colon microbiot has begun to be better understood in parallel with the scientific developments in the last 15 years. This year’s COVID-19 pandemic has also noted its importance as the bacterial diversity in the column can have determining effects on human health and quality of life. The nature of the colon microbiot, which is believed to be in close connection with nutrition, has been associated with the exposure of people to various diseases in some studies. In this study, the various effects caused by probiotic foods on the colon microbiotics, the current studies on the subject have been collected.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Probiotics On Colon Microbiota: Recent Studies
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, increasing in health problems parallel to use of antibiotics, required to investigate novel solutions. As a result of increased indust- rial production, healthy novel products started to gain importance as alternative to widely available low-quality food products. Probiotic foods became prominent within these groups of products under favour of providing many advantages. In addition, the importance of gut microbiota started to be understood better in parallel with scientific developments within last 15 years. As its importance was noticed throughout this year in the COVID-19 pandemic, the variety of bacteria in the colon can have decisive effects on human health and quality of life. The character of the colon microbiota, which is thought to be in a close relationship with nutrition, has been associated with the exposure degree of people to various diseases in some studies. In this study, effects of probiotics on gut microbiota investigated and for this purpose, recent publications related with this topic reviewed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Biotechnology and Strategic Health Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 863
2023 Impact/Etki : 0.043
Journal of Biotechnology and Strategic Health Research