Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
FARKLI ILIK KARIŞIM KATKILARI İLE HAZIRLANAN MARSHALL NUMUNELERİNİN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Asfalt üretiminde uygulamaya konulan bilimsel gelişmelerden biri de ılık karışım asfalt teknolojisidir. Ilık karışım asfalt teknolojisi ile daha düşük sıcaklıklarda asfalt üretimi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada, Pawma-1 (%0,35) ve Low Energy and Low Carbon-Dioxide Asphalt Pavement (Leadcap) (%1,5) ılık karışım asfalt katkı maddeleri ile Stiren-Butadien-Stiren (SBS) (%2) katkı maddesi karışım numunelerinde denenmiştir. Bununla beraber, sönmüş kirecin ılık karışım asfaltlarda filler olarak kullanımının etkileri de incelenmiştir. Çalışmada TÜPRAŞ rafinerisinden temin edilen bitüm (B50/70) ve agrega olarak Elazığ Hankendi bölgesinden temin edilen kalker türü kırmataş malzeme kullanılmıştır. Modifiye bağlayıcılar hazırlandıktan sonra Marshall yöntemine göre optimum bitüm oranları belirlenerek karışım numuneleri hazırlanmıştır. Karışım numunelerinin yarısında filler yerine %2 oranında sönmüş kireç kullanılmıştır. Hazırlanan numuneler üzerinde Marshall stabilite ve akma deneyi (ASTM D-1559) uygulanmıştır. Leadcap, Pawma-1 ve SBS katkıları ile hazırlanan karışımlarda stabilite artmıştır. Sönmüş kirecin, ılık karışım asfaltların stabilitelerini arttırdığı görülmüştür. Sönmüş kireç katkılı SBS modifiyeli karışımların en olumlu sonuçları verdikleri tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Examination of the characteristics of the Marshall numbers with different distinctions
2019
Yazar:  
Özet:

One of the scientific developments in the production of asphalt is the warm mixed asphalt technology. With the heat mixture asphalt technology is possible to produce asphalt at lower temperatures. In this study, Pawma-1 (0.35) and Low Energy and Low Carbon-Dioxide Asphalt Pavement (Leadcap) (1.5%) warm mixture asphalt additives with Stiren-Butadien-Stiren (SBS) (2%) additives mixture samples were tested. Nevertheless, the effects of the use of a warm mixture of strawberries in asphalt as flies have also been studied. In the study, the bitum (B50/70) supplied from the TÜPRAŞ refinery and the agrega supplied from the Elazığ Hankendi region were used crushing material. After the modified connectors were prepared, the mixture samples were prepared by determining the optimal bitum rates according to the Marshall method. In the half of the samples of the mixture, 2% of the slurry was used instead of the elephants. Marshall stability and flow test (ASTM D-1559) was applied on the prepared samples. The stability in the mixture prepared with the Leadcap, Pawma-1 and SBS contributions has increased. It has been shown to increase the stability of the warm mixture of asphalt. It has been found that SBS modified mixtures contributed to dissolved spice have given the most positive results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.953
2023 Impact/Etki : 0.114
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering