Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Küçük hücreli dışı akciğer kanserinde tümör belirteci olarak DR-70'in sensitivite ve spesifitesi
2016
Dergi:  
Tüberküloz ve Toraks Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küçük hücreli dışı akciğer kanserinde tümör belirteci olarak DR-70'in sensitivite ve spesifitesi Giriş: Tüm dünyada kansere bağlı ölümlerin en önemli nedeni akciğer kanseridir. Akciğer kanserli olgular büyük oranda ileri ya da lokal ileri evrede saptanmakta bu nedenle akciğer kanserinin erken tanısı çok önemlidir. Akciğer kanserinin erken tanısı için düşük doz bilgisayarlı tomografi ve tümör belirteçleri gibi metodlar üzerinde durulmaktadır. Bu çalışmamızda; küçük hücreli dışı akciğer kanserinde bir tümör belirteci olarak DR-70'in sensitivitesi ve spesifitesini araştırmayı amaçladık. Hastalar ve Metod: Mayıs 2013 ve Nisan 2014 tarihleri arasında küçük hücreli dışı akciğer kanseri tanısı yeni alan 88 olgu ve 86 kronik obstrüktif akciğer hastalığı tanılı olgu çalışmaya dahil edilmiştir. Her olgudan serum örneği alınıp DR-70 düzeyi analizi yapılmıştır. Bulgular: Toplam 174 hasta (152 erkek, 22 kadın) çalışmaya dahil edildi. Histopatolojik olarak 47 olgu (%53.4') skuamöz hücreli karsinom, 34 olgu (%38.6) adenokarsinom ve 7 olgu (%8) küçük hücreli dışı karsinom idi. Akciğer kanserli olguların ortalama serum DR-70 seviyeleri (2.43 ± 1.82 µg/mL) kontrol grubunun serum DR-70 seviyelerine (1.15 ± 0.70 µg/mL) göre yüksek saptanmıştır (p< 0.01). DR-70 düzeyi 1.98 µg/mL ve üzerinde olan olgularda akciğer kanseri yakalamada duyarlılık %54.5; özgüllük %83.7 olarak saptanmıştır. DR-70 düzeyi 1.98 µg/mL ve üzeri olan olgularda hastalık görülme riski 6.171 kat fazladır diyebiliriz. Sonuç: Fibrin yıkım ürünleri düzeyini ölçen bir belirteç olan DR-70 yüksek riskli akciğer kanseri olgularında tümör belirteci olarak kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tüberküloz ve Toraks Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 1
Tüberküloz ve Toraks Dergisi