Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
MEDICINAL ASPECTS OF OPIUM AS DESCRIBED IN AVICENNA’S CANON OF MEDICINE
2013
Dergi:  
Acta medico-historica Adriatica
Yazar:  
Özet:

Throughout history, opium has been used as a base for the opioid class of drugs used to suppress the central nervous system. Opium is a substance extracted from the opium poppy (Papaver somniferum L.). Its consumption and medicinal application date back to antiquity. In the medieval period, Avicenna, a famous Persian scholar (980-1037 AD) described poppy under the entry Afion of his medical encyclopedia Canon of Medicine. Various effects of opium consumption, both wanted and unwanted are discussed in the encyclopedia. The text mentions the effects of opioids such as analgesic, hypnotic, antitussive, gastrointestinal, cognitive, respiratory depression, neuromuscular disturbance, and sexual dysfunction. It also refers to its potential as a poison. Avicenna describes several methods of delivery and recommendations for doses of the drug. Most of opioid effects described by Avicenna have subsequently been confirmed by modern research, and other references to opium use in medieval texts call for further investigation. This article highlights an important aspect of the medieval history of medicine.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Acta medico-historica Adriatica

Dergi Türü :   Uluslararası

Acta medico-historica Adriatica