Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
AR-GE HARCAMALARI İLE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: OECD ÜLKELERİ İÇİN PANEL VERİ ANALİZİ
2019
Dergi:  
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

İçsel büyüme teorilerinde, Romer, Grossman-Helpman ve Aghion-Howitt tarafından geliştirilen AR-GE harcamaları ile ekonomik büyüme ilişkisi, günümüzde birçok çalışmaya yön vermiştir. Bu ilişkinin yönü son zamanlarda yapılan çalışmalarda tartışılmaya başlanmıştır. Teknoloji ve yenilik uzun dönemde verimlilik ve refahı artıracaktır. Bu da ekonomik büyümeyi arttırır. Günümüzde bilim ve teknolojide rekabet gücü sağlayan ve teknoloji ile bilgi temelli ürün üreten birçok ülke bugünün gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

The Economic Growth Relationship with R&D Expenses: Panel Data Analysis for OECD Countries
2019
Yazar:  
Özet:

In the internal growth theories, the economic growth relationship with the AR-GE expenditure developed by Romer, Grossman-Helpman and Aghion-Howitt has been directed to many studies today. The point of view of this relationship has been discussed in recent studies. Technology and innovation will increase efficiency and well-being in the long term. This also boosts economic growth. Today, many countries that provide competitiveness in science and technology and produce technology and information-based products are among the developed countries of today.

Anahtar Kelimeler:

The Relationshi̇p Between R-d Expenditures and Economic Growth: Panel Data Analysis For The Oecd Countries
2019
Yazar:  
Özet:

In endogenously growth theories, the relationship between R-D expenditure and economic growth that was developed by Romer, Grossman-Helpman and Aghion-Howitt, has directed a lot of studies nowadays. Direction of this relationship has begun to be discussed in recent studies. Technology and innovation causes increase of productivity and prosperity in the longrun. This increases economic growth. Multiple countries which provide competitive power in science and technology and product technology and information based products, are inside the developed countries today.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 1.042
2023 Impact/Etki : 0.25
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ