Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 9
Yoğun Bakım Ünitelerinde Hasta Güvenliği Kültürü Oluşturma: Hemşire Gözüyle Tıbbi Hatalar
2016
Dergi:  
Sağlık ve Hemşirelik Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu çalışma bir eğitim ve araştırma hastanesi yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin hasta güvenliğini tehdit eden hatalara ilişkin düşünce ve yaklaşımlarındaki farklılıkların belirlenmesi amacıyla tanımlayıcı olarak gerçekleştirildi. YÖNTEM ve GEREÇLER: Tanımlayıcı olarak yapılan çalışmanın örneklemini, dahiliye, nöroloji, çocuk hastalıkları, reanimasyon, genel cerrahi, beyin cerrahi, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde görev yapan 99 hemşire oluşturdu. Veriler araştırmacı tarafından oluşturulan anket formu ile toplandı. Elde edilen veriler SPSS 15.0 programı ile değerlendirildi. Verilerin değerlendirilmesinde sayı, yüzde ve ki-kare kullanıldı. BULGULAR: Çalışma kapsamına alınan hemşirelerin %89,9’unun hasta güvenliği ile ilgili eğitim aldıkları, %51.5’inin tıbbi hataları hekimlerin yaptığını, düşündükleri, %59.6’sının hatalardan korunmak için kendi bilgi ve farkındalığına biraz güvendiği belirlendi. Hemşirelerin %72.7’si mesleki hayatı boyunca yoğun bakımda hasta güvenliğini tehdit eden bir olaya tanık olduğunu belirtirken, %38.7’si tanık olunan hatada durumu hastanın doktoruna bildirdiğini %81.6’sı son bir yıl içerisinde hiç olay raporu yazıp vermediklerini bildirdi. TARTIŞMA ve SONUÇ: Yoğun bakımlarda hasta güvenliğini tehdit eden hataların önlenebilmesi için düzenli olarak hasta güvenliği konusunda eğitimlerin verilmesi; bu eğitimlere yalnız hemşirelerin değil tüm sağlık personelinin dahil edilmesi; hata oluştuğunda güvenle raporlanabilmesi amacıyla cezalandırıcı olmayan bir raporlama sisteminin oluşturulması ve hasta güvenliği kültürü geliştirici uygulamaların yaygınlaştırılması önerildi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sağlık ve Hemşirelik Yönetimi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 74
Atıf : 84
2023 Impact/Etki : 0.149
Sağlık ve Hemşirelik Yönetimi Dergisi