Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 30
 Görüntüleme 8
An ethnobotanical ınvestigation to determine plants used as folk medicine in Kelkit Gümüşhane/Turkey district
2015
Dergi:  
Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma
Yazar:  
Özet:

Kelkit ilçesinde yöre halkı tarafından tıbbi amaçla kullanılan bitkilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bu araştırma sonucunda toplam 39 familyaya ait 132 bitkinin yöresel adları ve tıbbi kullanımları belirlenmiştir. Takson sayıları bakımındanbüyük 5 familya sırasıyla; Rosaceae 19 takson , Asteraceae 17 takson , Lamiaceae 14 takson , Apiaceae 7 takson ve Orchidaceae 6 takson şeklinde bulunmuştur. Bitkilerinçok kullanılan kısımları sırasıyla bitkinin tamamı 42 takson , çiçek 31 takson , meyve ve yaprak 29’ar takson , kök 16 takson ve gövde 10 takson şeklinde bulunmuştur. Bitki taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı; İran-Turan 26, Avrupa-Sibirya 18, Akdeniz 4 ve bölgesi bilinmeyen veya çok bölgeli 84 takson şeklinde bulunmuştur. Toplam 11 taksonun % 8,33 ise endemik olduğu belirlenmiştir. Yöre halkı tıbbi bitkileri çoğunlukla;sindirim sistemi rahatsızlıklarında 47 bitki , idrar yolları rahatsızlıklarında ve enfeksiyon problemlerinde 45 bitki astım, bronşit, öksürük ve gribal enfeksiyonlarda 45 bitki , böbrek taşı ve rahatsızlıklarında 25 bitki , şeker hastalığında 21 bitki kullanmaktadır. Bitkilerinyaygın kullanımı ise çay infüzyon şeklindedir. Ayrıca çalışmada bazı bitkilerin yan etkileri de belirlenmiştir.Çalışma sonuçları ile yakın alanlarda yapılan diğer çalışmaların sonuçları karşılaştırıldığında, 51 taksonun tıbbi kullanımlarınınilk kez bu çalışmada ortaya konulduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma

Dergi Türü :   Uluslararası

Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma