Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Çağdaş Seramik Sanat ve Tasarımında Maksimalist Eğilimler
2023
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Post-modernizm maksimalizm, kendine mal etme, postminimalizm, post-endüstriyalizm ve kökeni reddenler olsa da dekonstrüktivizmi de içeren, sanata yönelik bir dizi stil, teori ve yaklaşım üretmiştir. Maksimalizm, fikir ve sanat hareketi olarak minimalizme karşıt değerlerle gösterim oluşturur. Minimalizmin yalınlığından uzaklaşılmış, abartıya ve karmaşaya yönelinmiştir. Maksimalizmin kökenleri araştırıldığında 70’li yılların ortalarında, ‘Desen ve Dekorasyon’ eğilimi ve çalışmaları ile bağlantı kurulabilir. Bu hareket 1980'lerde yeniden canlanmış olup dekoratif yaklaşımlarla çok etnikli ve çoğulcu, küresel geleneklerden ve kaynaklardan gelen maksimalist bir estetik görünümünün benimsenmesinde rol oynamıştır. Maksimalizmi anlayabilmek için geri dönerek incelemek gerekir. Bu çalışmada Maksimalizm hareketinin seramik sanat ve tasarımı alanındaki etkileri araştırılmakta olup, özellikle son dönem maksimalist eğilimlerin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda maksimalizm hakkında kaynak taraması yapılmış, bu alanda üretim yapan sanatçılar ve eserleri araştırılmış, kişisel internet siteleri ve mevcut kaynaklardaki bilgiler incelenmiş olup, sonuç bölümünde maksimalist eğilimlerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Post-modernizm; maksimalizm, kendine mal etme, postminimalizm, post-endüstriyalizm ve kökeni reddenler olsa da dekonstrüktivizmi de içeren, sanata yönelik bir dizi stil, teori ve yaklaşım üretmiştir. Maksimalizm, fikir ve sanat hareketi olarak minimalizme karşıt değerlerle gösterim oluşturur. Minimalizmin yalınlığından uzaklaşılmış, abartıya ve karmaşaya yönelinmiştir. Maksimalizmin kökenleri araştırıldığında 70’li yılların ortalarında, ‘Desen ve Dekorasyon’ eğilimi ve çalışmaları ile bağlantı kurulabilir. Bu hareket 1980'lerde yeniden canlanmış olup dekoratif yaklaşımlarla çok etnikli ve çoğulcu, küresel geleneklerden ve kaynaklardan gelen maksimalist bir estetik görünümünün benimsenmesinde rol oynamıştır. Maksimalizmi anlayabilmek için geri dönerek incelemek gerekir. Bu çalışmada Maksimalizm hareketinin seramik sanat ve tasarımı alanındaki etkileri araştırılmakta olup, özellikle son dönem maksimalist eğilimlerin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda; maksimalizm hakkında kaynak taraması yapılmış, bu alanda üretim yapan sanatçılar ve eserleri araştırılmış, kişisel internet siteleri ve mevcut kaynaklardaki bilgiler incelenmiş olup, sonuç bölümünde maksimalist eğilimlerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.619
2023 Impact/Etki : 0.136
Art-e Sanat Dergisi