Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
ÖRGÜTSEL ÖDÜL MEKANİZMALARININ ÇALIŞANLARIN İŞ TATMİNLERİ VE İŞTEN AYRILMA TUTUMLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ İLE ÇALIŞAN SESLİLİĞİNİN ARACI ROLÜNÜN YETENEKLİ VE DİĞER ÇALIŞANLAR AÇISINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amaçları şirket performansı açısından kritik önemi haiz "yetenekli" çalışanların iş tatmini ve işten ayrılma tutumları üzerinde gelişim ve fayda odaklı örgütsel ödül mekanizmalarının etkilerini diğer çalışanlar ile karşılaştırmalı olarak incelemek ve bu ilişkiler kapsamında çalışan sesliliğinin aracılık etkisini araştırmaktır. Türkiye otomotiv sektöründe faaliyet gösteren orta/büyük ölçekli firmalardaki 200 çalışandan anket ile toplanan veriler regresyon analizi ile test edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre yetenekli çalışanların işten ayrılma tutumlarında gelişim amaçlı uygulamaların diğer çalışanların işten ayrılma tutumları üzerinde ise fayda amaçlı uygulamaların etkili olduğu saptanmıştır. İş tatmini açısından hem gelişim hem de fayda amaçlı uygulamaların tüm çalışanlar üzerinde etkili olduğu, ancak yetenekli çalışanlar için gelişim amaçlı uygulamaların, diğer çalışanlar için ise fayda amaçlı uygulamaların nispî etkileri olduğu bulunmuştur. Çalışan sesliliğinin, fayda ve gelişim amaçlı uygulamalar ile iş tatmini arasında anlamlı aracılık etkisi saptanmış olup, bu etkinin yetenekli ve diğer çalışanlarda farklı mekanizmalara yol açtığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Exploring The Comparative Effects Of Organizational Rewards On Talented and Other Employees' Job Satisfaction and Turnover Intention: The Moderation Effect Of Employee Voice
2020
Yazar:  
Özet:

This study investiagtes the effects of development and benefit oriented organizational rewards on job satisfaction and turnover intention of talented employees in comparison with other employees. Moreover, the mediation effect of employee voice was evaluated. The data collected from 200 employees working in medium/large scale companies within Turkish automotive industry were analyzed through regression analysis. According to the results; development-oriented practices were found to be effective on turnover intention of talented-employees; while benefit-oriented applications were effective on turnover intentions of other employees. Although both rewards were found to be affective on job satisfaction, the relative effect of development-oriented ones on talented, and benefit-oriented ones on other employees were identified. Employee voice had a mediation effect both for benefit and development oriented rewards and job satisfaction; but, this effect led to different mechanisms for talented and other employees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.894
2023 Impact/Etki : 0.249
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi