Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 6
Man In A Hat: Martin Balsam And The Refining Of Male Character Acting In American Films, 1957-1976
2020
Dergi:  
CINEJ Cinema Journal
Yazar:  
Özet:

Abstract This article attempts a definition at what constitutes “character acting” in mainstream cinema in the United States and argues that throughout the peak of his film career—roughly, 1957 through 1976--Martin Balsam refined the definition of male character acting in American film, a parameter previously established by such skilled practitioners as Eugene Pallette and Claude Rains.  Balsam did this through his ability to portray what can be termed “a man in a hat” portrayals: tartly humorous, reliable, and sometimes authoritative supporting characters, usually wearing a chapeau.  This is clearly seen in such performances as the private investigator in Alfred Hitchcock’s Psycho (1960) and most interestingly, a partner in an unusual subway hijacking in Joseph Sargent’s The Taking of Pelham One, Two, Three (1974). 

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






CINEJ Cinema Journal

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 147
2023 Impact/Etki : 0.103
CINEJ Cinema Journal