Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
Silah Etkinlik Katsayılarının Bulanık Mantık Yöntemi ile Tespit Edilmesi
2006
Dergi:  
Savunma Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada bulanık mantık yaklaşımının silah etkinlik katsayılarının tespiti için uygun bir araç olup olmadığı araştırılmaktadır. Bu maksatla ilk olarak silah performans kriterleri dilsel değişkenler şeklinde tanımlanarak farklı silah kategorileri için birer kural tabanı oluşturulmuştur. Ardından bu kural tabanları üzerinde bulanık muhakeme süreci işletilerek silah etkinlik değerlerinin elde edilebileceği bir modele ulaşılmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonunda, oluşturulan modellerin performans optimizasyonunu müteakip, örnek silahlar için etkinlik değerleri tespit edilerek BMS modellerinin çıktıları incelenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Savunma Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 305
Atıf : 1.281
2023 Impact/Etki : 0.179
Savunma Bilimleri Dergisi