Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Hegemony - Counter Hegemony: A Gramscian Analysis of Israeli Settlement Activity
2018
Dergi:  
Filistin Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The settlements, today a fact on the ground, had certain effects both on the Palestinian life and on the peace process and they have become obstacles to two-state solution as the irreversible entities. This article is an attempt to analyse the settlement activity in the occupied territories via the Gramscian concept of hegemony.  In the first hand, the study would apply the concept of hegemony to the Israeli settlement policy via demonstrating the changing political climate within the country and the ideological attitudes towards the occupied territories. By doing so, the study would seek to reveal how Israel’s settlement activity has become hegemonic and additionally, it would examine whether Israeli policies vis-à-vis the Palestinians in the occupied territories that culminated with the First Intifada in 1987 have created a counter-hegemonic alternative in a Gramscian sense.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Filistin Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Filistin Araştırmaları Dergisi