Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Esnek Ardışık-Çıkarımlı Kutupsal Kod Çözücünün FPGA Gerçeklemesi
2023
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kanal kapasitesi, bir kanalın iletilebileceği maksimum bit hızını ifade eder. Kutupsal kodlar, simetrik ikili girişli, hafızasız kanallar için sonsuz blok uzunluğunda kanal kapasitesine erişebilen ilk hata düzeltme kodlarıdır. Kutupsal kodların bu başarımı ile 5. Nesil Yeni Radyo Haberleşme standardında kullanımına karar verilmiştir. Bu çalışmada, farklı blok uzunluklarında ve farklı kod oranlarında kutupsal kodların, ardışık-çıkarım (successive-cancellation) kod çözücü algoritması alanında programlanabilir kapı dizileri (Field-programmable gate array, FPGA) ile gerçeklemesi anlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Fpga Implementation Of Flexible Successive-cancellation Polar Decoder
2023
Yazar:  
Özet:

Channel capacity refers to the maximum bit rate at which a channel can be transmitted. Polar codes were the first error correcting codes to achieve infinite block length channel capacity for symmetric binary input, memoryless channels. This achievement of polar codes has been decided to be used in the 5th Generation New Radio Communication standard. In this study, the implementation of the successive-cancellation decoder algorithm of polar codes at different block lengths and different code rates with field programmable gate arrays (FPGA) is explained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi