Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
HACI BEKTAŞ VELİ’NİN DİN ANLAYIŞINDA MEZHEPLER ÜSTÜ YAKLAŞIM
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Halkın siyasi ve iktisadi buhranlardan bunaldığı bir dönemde Anadolu’ya gelen, Hoca Ahmet Yesevi’nin çizgisini takip eden Hacı Bektaş Veli Türk toplumuna ve diğer halklara umut aşılayarak bölgede dinî ve ahlâkî eğitimin gelişmesine dirlik ve birliğin sağlanmasına çaba sarf etmiştir. Hoca Ahmet Yesevi’nin dini, ahlaki ve fikri tohumlarını Anadolu’da yeşerten Hacı Bektaş Velî, akıl, iman ve ahlakı bütünleştiren din anlayışı ile Türk Milletinin gönlüne girmiş ve onlara önderlik etmiş Anadolu erenlerindendir. Hacı Bektaş Veli, temel ahlaki değerlerden olan vicdan, hoşgörü, adalet, misafirperverlik, sorumluluk gibi davranışları öncelemenin yanı sıra toplumun gelenek-göreneklerine uygun bir din anlayışı yerleştirmeye çalışmıştır. Bunu yaparken İslam’ın kök değerleri olan tevhit, nübüvvet ve ahiret inancından taviz vermeden ibadet dili olarak da Türkçeyi seçerek Mili kimliğin inşasına da katkı sağlamıştır. Hacı Bektaş Veli’nin din anlayışındaki mezhepler üstü yaklaşımının genç nesillere aktarılması ve dini-kültürel hayatımıza bunun örnek teşkil etmesi sağlıklı din anlayışına ve milli birlik ve bütünlüğün oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

I have an approximation of the expression of the expression of the expression
2021
Yazar:  
Özet:

In a period in which the people were disappointed by political and economic breakthroughs, who came to Anadolu, followed the line of Hoca Ahmet Yesevi's Hacı Bektaş Veli to the Turkish society and other peoples, and hoped for the development of religious and moral education in the region, and strived to ensure the unity. Hoca Ahmet Yesevi's religious, moral and intellectual seeds are grown in Anadolu by Hacı Bektaş Velî, with the understanding of religion that integrates mind, faith and morality and the Turkish nation has entered into the heart and led them by the Anatolian peoples. Hacı Bektaş Veli has tried to place a religious understanding in accordance with the traditions of society, as well as priority to behaviors such as consciousness, tolerance, justice, hospitality, and responsibility, which are the basic moral values. In doing this, the Islam’s root values of Tevit, Nobuvet and the Faith of the Hereafter have also chosen Turkish as a language of worship and contributed to the construction of the identity of Mili. The translation of the religious approach of Hacı Bektaş Veli to the young generations and the example of this in our religious and cultural life will contribute to the healthy understanding of religion and the formation of national unity and integrity.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 321
2023 Impact/Etki : 0.18
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi