Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Dolaylı Evaporatif Soğutma için Geliştirilen Dönel Bir Çarkın Optimum Kanal Geometrisinin Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özgün olarak tasarımı Solidworks katı tasarım programı yardımıyla yapılmış olan dönel çark; içi boş olarak alüminyumdan imal edilmiş olup; içinden geçen iç ortam havası ile dışından geçen taze hava arasında bir eşanjör görevi görerek iki havanın karışmadan aralarında ısı transferi gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada özgün olarak tasarımı yapılmış olan dönel çark için uygun kanal tasarımı belirlenmeye çalışılmış olup, uygun kanalın belirlenebilmesi için FlowVision hesaplamalı akışkanlar dinamiği analiz programı vasıtasıyla 2 ayrı kanal tipi (U şeklinde kanal ve düz kanal) olması durumu için kanal giriş ve çıkışındaki basınç kaybı, hız konturu, hız vektörü ve sıcaklık konturları karşılaştırılarak bu dönel çark için en uygun kanal tipine karar verilmeye çalışılmıştır. Analiz sonucunda; U şeklindeki kanalın giriş ve çıkışındaki basınç kaybı çok olduğundan dolayı dönel çark için uygun kanal tipinin düz şekildeki kanal olduğuna karar verilmiştir. Nitekim deney sonuçlarıda hesaplamalı akışkanlar dinamiği analiz sonuçlarını desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Optimum Channel Geometry Of A Rotary Wheeler Developed For Indirect Evaporative Cooling
2022
Yazar:  
Özet:

Rotary wheel, originally designed with the help of Solidworks design program is manufactured from aluminum, acts as a heat exchanger between the indoor air passing inside the rotary wheel and the fresh air passing outside, providing heat transfer between the two airs without mixing. In this study, it is tried to determine the appropriate duct design for the rotary wheel, which is originally designed, and the pressure loss at the duct inlet and duct outlet in case of 2 different duct types (U-shaped duct and flat duct) through FlowVision computational fluid dynamics analysis program. Speed contour, velocity vector and temperature contours are compared to decide the most suitable duct type for this rotary wheel. As a result of the analysis; since the pressure loss between inlet and outlet of the U-shaped channel is high, it is decided that the suitable type of channel for the rotary wheel is the flat-shaped duct. At the same time, experimental results confirm CFD results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.014
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi