Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 35
 İndirme 2
Covid-19 Krizi Ekseninde Ulusal Kriz Yönetiminde Yeniden Yapılanma
2021
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgınının beraberinde getirdiği krizin nasıl yönetilmesi gerektiği ve bu çerçevede nasıl bir kriz yönetimi mekanizması oluşturulmalı sorularına yanıt aramaktadır. Amaç, Covid-19 krizinin kriz yönetiminde yaşattığı koordinasyon eksikliğini gözler önüne sererek etkisiz kriz yönetim mekanizmalarının nasıl etkin hale getirebileceğine ilişkin öneriler geliştirebilmektir. Bu sebeple bu çalışma kapsamında sekiz farklı ülke örneği, Covid-19 kriziyle mücadele politikası bağlamında karşılaştırmalı analize tabi tutulmuştur. Elde edilen bilgiler ışığında, Türkiye özelinde Covid-19 krizi ve sonrasındaki muhtemel krizlere dönük olarak daha hızlı, daha esnek ve daha güçlü kararlar alabilme potansiyeline sahip bir kriz yönetimi ofisinin kurulması önerilmektedir. Bu ofisin nasıl şekilleneceği, yapısal-işlevsel özelliklerinin neler olması gerektiği, devlet kapasitesinin hangi yönlerini geliştirmesi gerektiği ve gelecekteki krizlerle nasıl başa çıkacağının köşe taşlarının reform yaklaşımı ile karşılaştırmalı kamu politikası perspektifinden gerçekleştirilecek analizlerle belirlenmesi bu çalışmanın yöntemini oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Covid-19 crisis axis is rebuilt in the national crisis management
2021
Yazar:  
Özet:

This study is looking for answers to questions about how to manage the crisis caused by the Covid-19 epidemic and how to create a crisis management mechanism in this framework. The objective is to be able to develop suggestions on how ineffective crisis management mechanisms can be effectively implemented, taking into account the lack of coordination in crisis management by Covid-19. Therefore, in the framework of this study, eight different countries were subjected to a comparative analysis in the context of the Covid-19 crisis policy. In light of the information obtained, it is recommended to establish a Covid-19 crisis management office in Turkey with the potential to make faster, more flexible and stronger decisions towards the Covid-19 crisis and the potential crises after it. The method of this study is to determine how this office should be shaped, what its structural and functional characteristics should be, what aspects of the state capacity should be developed and how to deal with future crises by analyzing the cornerstone of the reform approach and the comparative public policy perspective.

Anahtar Kelimeler:

National Crisis Administration Reform In The Covid-19 Crisis
2021
Yazar:  
Özet:

This study seeks answers to the questions of how the crisis brought about by the Covid-19 outbreak should be administrated and what crisis administration mechanism should be created. The aim is to reveal the lack of coordination caused by the Covid-19 crisis. For this reason, eight different country examples were subjected to comparative analysis in the context of the policy to combat the crisis. This study recommend more faster, more flexible and an organization with the potential to get more efficent decisions. The structural-functional features of this organization, which aspects of state capacity to developand how it will cope with future crises will be analyzed from a comparative policy perspective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.609
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi