Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Farklı Malzemeden İmal Edilmiş Hassas Ekim Makinesi Balta Ayaklarının Aşınma Karakteristiklerinin Belirlenmesi
2005
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Balta ayak bıçak malzemesi olarak kullanılabilecek uzun ömürlü ve ekonomik bıçak malzemesi belirlenmesi amacıyla; 27 Krom döküm malzeme, farklı zamanlarda imalatı yaptırılmış iki farklı Ni-Hard 4 döküm malzeme, C 1050 dövme malzeme, Aşınmış C 1050 malzemelerin Oerlikon Citadur 600 B sert dolgu elektrodu ile doldurulması ve normal ölçülerde taşlanması ile oluşturulan dolgu malzemeden oluşan beş farklı malzemeden imal edilmiş balta ayak bıçakları denemeye alınmıştır. Denemeler beş sıralı mekanik hassas ekim makinası ile yapılmıştır. Denemeler için hazırlanan 8 takım balta ayak, tanınması için özel olarak işaretlenerek ilk ağırlıkları alınmış ve Afyon ve Bor Şeker Fabrikaları ekim sahalarında en fazla ekim yapan makinalara tesadüfi olarak monte edilmiştir. Ekim sonrasında balta ayaklar temizlendikten sonra ikinci ağırlıkları alınmış ve aradaki farktan birim alan ve mesafe başına aşınma miktarları hesaplanarak karşılaştırılmıştır. Araştırma sonucunda; 27 Krom malzemeden imal edilmiş balta ayak bıçaklarının, NiHard 4 1 malzemeden imal edilmiş bıçaklara göre % 44, Ni-Hard 4 2 ’ e göre % 61, Citadur 600 B ile doldurulmuş bıçaklara göre % 90 ve C 1050 malzemeden dövme olarak imal edilmiş malzemeye göre % 306 oranında daha az aşındığı belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Density October Machine Made from Different Materials Determining the Sweating Characteristics of the Balta Foot
2005
Yazar:  
Özet:

For the purpose of determining long-lived and economical knife material that can be used as foot knife material; 27 chromium casting material, two different Ni-Hard 4 casting material made in different times, C 1050 tattoo material, C 1050 casting material, Oerlikon Citadur 600 B hard filling electrode filling and normal melting made of five different materials made of the filling material was tested. The tests were performed with five sequential mechanically-defined October machine. 8 sets of balls prepared for trials, the first weights were taken by specially marked for recognition and randomly installed on the machines that make the most of the October in the October fields of the Afion and Bor Sugar Factory. After October, the second weights were taken after the balta legs were cleaned and the difference between the unit area and the distance was compared by calculating the exhaustion amounts. The study found that 27 chromium-made ball foot knives were vaccinated by 44% compared to 41, 61% compared to Ni-Hard 42, 90% compared to Citadur 600 B and 30% compared to 306% compared to C 1050-made tattoo-made materials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.925
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences