Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Two new species of Calonectria (Hypocreales, Nectriaceae) causing Eucalyptus leaf blight in Brazil
2022
Dergi:  
MycoKeys
Yazar:  
Özet:

In recent decades, commercial Eucalyptus plantations have expanded toward the warm and humid regions of northern and northeastern Brazil, where Calonectria leaf blight (CLB) has become the primary fungal leaf disease of this crop. CLB can be caused by different Calonectria species, and previous studies have indicated that Calonectria might have high species diversity in Brazil. During a disease survey conducted in three commercial plantations of Eucalyptus in northeastern Brazil, diseased leaves from Eucalyptus trees with typical symptoms of CLB were collected, and Calonectria fungi were isolated. Based on phylogenetic analyses of six gene regions (act, cmdA, his3, rpb2, tef1, and tub2) and morphological characteristics, two new species of Calonectria were identified. Five isolates were named as C. paragominensis sp. nov. and four were named as C. imperata sp. nov. The pathogenicity to Eucalyptus of both species was confirmed by fulfilling the Koch’s postulates.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
MycoKeys
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












MycoKeys

Dergi Türü :   Uluslararası

MycoKeys