Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
EKONOMİK BÜYÜME VE KARBON EMİSYONU İLİŞKİSİ: ALMANYA ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin temel ekonomik hedeflerinin başında istikrarlı bir ekonomik büyüme trendine sahip olabilmek yer almaktadır. Söz konusu istikrarlı büyüme trendini elde edebilme hususunda ise üretim sistemleri ve bu alandaki yenilikleri ortaya koyan ya da en hızlı yeniliklere adapte olabilen ülke olmak son derece mühimdir. Bu çalışmada hem Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisine sahip ülke olması hem de üretim alanındaki mevcut yapısı sebebiyle Almanya incelenmektedir. Almanya Dünyada üçüncü en büyük gayri safi yurtiçi hasılaya sahip olan ülkedir ve çevre bilincinin en yüksek olduğu ülkelerden birisidir. Almanya’da yaşayan bireyler düşük emisyon tüketimi bilinciyle hareket ederek, geri dönüşümü azaltmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanılmasına önem vermektedir. Bu nedenle ekonomik büyüme ve karbon emisyonu ilişkisinin incelenmesi açısından son derece önemli bir örnektir. Bu çalışma Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisi olan Almanya’da karbon emisyonlarının ekonomik büyüme üzerindeki nedensellik ilişkileri analiz edilmiştir. Bu amaçla 1990-2018 yılları arasındaki karbon emisyonu yoğunluğu endeksi, kişi başına elektrik tüketimi ve kişi başına GSYH verileri ele alınarak değişkenler arasındaki ilişkiler vektör otoregresif modeller, granger ve toda-yamamoto analizleri kullanılarak araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.814
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi