Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
PERFORMANCE, EXHAUST EMISSIONS AND COMBUSTION CHARACTERISTICS OF MOHR OIL BASED BIODIESEL IN A MEDIUM GRADE LOW HEAT REJECTION DIESEL ENGINE
2013
Dergi:  
International Journal of Automotive Engineering and Technologies
Yazar:  
Özet:

Deneyler hava boşluğu yalıtımlı nikel alaşımlı pistonlu orta düzey düşük ısı atıklı dizel motor ve hava boşluklu supreni girişi ile yalıtılmış çeşitli basınç ve enjeksiyon zamanlamada farklı operasyon durumlarında biyodizel esaslı mohr yağının performansını değerlendirmek için yapıldı. Performans parametreleri ve azot oksitler ve dumanın egzoz salınımları etkin fren anlamına gelen frenin farklı değerlerinde tanımlandı. Yanma karekteristikleri motorun en üst düzey yükleme operasyonunda kaydedildi. Yanma parametreleri üst ölü nokta çevirici, basınç çevirici, konsol ve özel basınç krank açı yazılım paketi ile hesaplandı. LHR motor 27 obTDH(üst ölü nokta merkezinden önce) tavsiye edilen enjeksiyon zamanında ve 190 bar tavsiye edilen enjeksiyon basıncında gelişmiş bir performans gösterirken geleneksel motor biyodizel operasyonda rekabetçi bir performans gösterdi. Motorun her iki versiyonunun performansı da saf dizel operasyonu CE ile kıyaslandığı zaman gelişmiş enjeksiyon zamanu-I ve yüksek enjeksiyon basıncı ile geliştirildi. Biyogaz operasyonunda LHR motorda optimum enjeksiyon zamanı 30 obTDC iken CE motorda 31ob TDC dir. En üst ısıl fren etkinliği 27obTDC değerinde bir zamanla saf dizel operasyon ile kıyaslandığında optimum enjeksiyon zamanında LHR motor üzerinde biyodizel operasyonu ile %12.5 civarında arttı duman seviyesi %38 civarında azaldı ve azot oksit seviyesi %35 oranında arttı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Automotive Engineering and Technologies

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.108
International Journal of Automotive Engineering and Technologies