Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 10
30 Mart 2014 Seçimleri Üzerine Birkaç Not
2014
Dergi:  
Liberal Düşünce
Yazar:  
Özet:

Mahalli idareler, esasında, Anayasamızın sistematiğine bakılırsa İdarenin bir parçasıdır. Şu farkla ki: Kendisine verilen görevler, mahalli müşterek ihtiyaçları gidermektir. Yine Anayasanın 127. Maddesine göre il özel idaresi, belediye ve köy şeklinde üç ayrı mahalli idare birimi vardır. Aynı maddenin devamında, büyük yerleşim yerleri için özel yönetim biçimlerinin öngörülebileceği belirtilmektedir. Nitekim bunun bir sonucu olarak, 1984 yılından itibaren, ismi “büyükşehir” olan belediyeler de kurulmuştur. Büyükşehir belediyesinin sayısı, 2012’nin sonu ve 2013 yılının başında yapılan iki ayrı düzenlemeyle birlikte 30’a ulaşmıştır. 2012’nin sonunda yapılan düzenlemeyle büyükşehir belediyesinin sınırları il sınırları olunca; bu illerdeki il özel idareleri kaldırılmıştır. Buna göre il özel idaresinin sayısı 51’e düşmüştür. Ayrıca, büyükşehir belediyesi sınırları içindeki “köyler” de mahalleye dönüştürülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

null
2014
Yazar:  
0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Liberal Düşünce

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 709
Atıf : 1.730
Liberal Düşünce