Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
EBEVEYNLERİN İLKÖĞRETİM EĞİTİMİNDE YAŞANAN SORUNLAR KAVRAMINA İLİŞKİN METAFORİK ALGILARI
2022
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study was designed to identify and compare parents’ perceptions of primary education problems through metaphors. The research group consists of 100 parents who have children in primary schools affiliated with the Primary Education Department of TRNC. In line with the perceptions of the parents, it is aimed to produce solutions for the problems experienced in schools and to take the necessary precautions. For this purpose, a semi-structured interview form was prepared to reveal the metaphorical perceptions of the parents about the concept of "problems in primary education". With the semi-structured form, the parents’ demographic characteristics were collected, and each parent was asked to complete the sentence “Problems in primary education are similar to ….. because …..” to collect research data. The findings of the study, metaphors can be used as a powerful research tool in revealing, understanding, and explaining the personal perceptions that parents have about the concept of “problems in primary education.” As a result, it was found that the perceptions of the parents participating in the study about education problems did not differ according to their demographic variables and they saw the problems in education as a complex, uncertain and inextricable situation.

Anahtar Kelimeler:

The Metaphoric Perceptions Of Parents About The Concept Of Problems In Primary Education
2022
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, velilerin ilköğretim sorunlarına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla belirlemek ve karşılaştırmak amacıyla tasarlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan fenomenoloji yöntemi kullanılmıştır. Araştırma grubunu, amaçlı örnekleme yöntemiyle belirlenen, KKTC'de İlköğretim Bölümü'ne bağlı ilköğretim okullarında çocuğu olan 100 veli oluşturmaktadır. Ebeveynlerin algıları doğrultusunda okullarda yaşanan sorunlara yönelik çözümlerin üretilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amaçlanmıştır. Bu amaçla yarı yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmış ve her velinin metaforik algılarını ortaya çıkarmak için “İlköğretimdeki sorunlar …..ye benzer çünkü …..” cümlesini tamamlamaları istenmiştir. Araştırma sonucunda veliler toplam 46 metafor üretmiştir. Üretilen metaforlar ise içerik analizi ile çözümlenerek sorunların kaynağını belirlemek amacıyla 5 kategori altında toplanmıştır. Araştırma sonuçlarına bağlı olarak velilerin olumsuz metaforlar ürettikleri ve eğitimdeki sorunları karmaşık, belirsiz ve içinden çıkılmaz bir durum olarak gördükleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.440
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi