Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Twitter Üzerindeki İslamofobik Twitlerin Duygu Analizi ile Tespiti
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

İnternet kullanımının artmasıyla daha çok erişilebilir hale gelen sosyal ağlar insanların çeşitli konular hakkındaki duygu ve görüşlerini paylaştığı mecralar haline gelmiştir. Dijital ortamda var olan verinin yüzde 90’ı geçen 2 yılda oluşturulmuştur. Fakat bu veriler üzerinde geleneksel yollarla analizler yapmak günler hatta aylar sürebilmektedir. Bu sebeple makine öğrenmesi yöntemleriyle sosyal ağlar üzerinden duygu analizleri yapılması tercih edilmektedir. Bu çalışmada Twitter üzerindeki tweetlerin İslamofobik olup olmadığı duygu analizi ile öğrenilmeye çalışılmıştır. Çalışmada Lineer ridge regresyonu ve Naive Bayes Sınıflandırıcı ile eğitilen modeller üzerinden precision, Recall, F1 ölçütlerinde hesaplamalarda bulunulmuştur. Sonuç olarak pozitif Tweetler için Ridge modelinde Naive Bayes sınıflandırıcıya göre daha iyi sonuçlar alınmış ve Ridge Regresyonunda %96,3 , Naive Bayes Sınıflandırıcıda %95.3 oranında doğru  sonuca ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Identified by Emotional Analysis of Islamophobic Tweets on Twitter
2019
Yazar:  
Özet:

With the increased use of the internet, more accessible social networks have become places where people share their feelings and opinions on various topics. 90 percent of the data that exists in the digital environment has been created in the last two years. However, analyzing these data in traditional ways can take days or even months. This is why machine learning methods are preferred to perform emotional analyses through social networks. In this study, it was attempted to find out if tweets on Twitter were Islamophobic. In the study, linear ridge regression and Naive Bayes Classifiers trained models were calculated in precision, Recall, F1 standards. As a result, the Ridge model for positive tweets received better results than the Naive Bayes classifier, and the correct result was 96.3% in the Ridge Regression and 95.3% in the Naive Bayes classifier.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.535
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji