Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 3
Yeni Bir Hemostatik Ajan Olan Mecsina Hemostopper® ‘ın Farklı Testlerle Sitotoksisitesinin Değerlendirilip, Gingival Fibroblast Proliferasyonuna Etkisinin Araştırılması
2018
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Sağlık alanında hali hazırda aktif olarak kullanılan anti-hemorajik ajanlar farklı etki mekanizmaları kullanarak kanamayı engelleyebilir. Bu çalışmada yeni nesil bir anti-hemorajik ajan olan “Mecsina Hemostopper®”ın etki mekanizmasının, XTT (2,3-Bis(2-metoksi4-nitro-5-sulfofenil)-2H-tetrazolyum) sitotoksisite analiz metodu ile fibroblast hücre proliferasyonu üzerine etkileri araştırılmıştır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışma için insan gingival fibroblast ölümsüz hücre hatları ticari olarak satın alındı. Her flaska her bir farklı doz grubu için 5000 hücre olacak şekilde 9 gruba (Mecsina Hemostopper 1/1, Mecsina Hemostopper 1/2, Mecsina Hemostopper 1/10, Mecsina Hemostopper 1/50, Mecsina Hemostopper 1/100, Mecsina Hemostopper 1/200, Mecsina Hemostopper 1/500, distile su uygulanan negative ve hiçbir sey uygulanmayan kontrol ) hücreler dağıtıldı. 24 saat inkübasyondan sonra her bir grup için XTT analiz yöntemi ile sitotoksisite değerleri ölçülmüştür. BULGULAR: Mecsina Hemostopper’ın fibroblast hücresine olan etkilerinin doz grupları arasında anlamlı fark görülmüştür (p<0,03). %100 ve %50’ lik konsantrasyonlarda en fazla ölüm görülmüşken en fazla canlılık oranı %10’ luk ilaç uygulamasında görülmüştür. % 10' luk konsantrasyonun; %2, %1, %0,5 ve %0,2' lik konsantrasyondaki gruplar arasında önemli ölçüde fark bulunmuştur (p<0,001). %2, %1, %0,5 ve %0,2' lik konsantrasyonlarındaki ilaç uygulamalarında gruplar arasında anlamlı fark bulunamamıştır (p>0,05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Bu çalışmada, yeni nesil kanama durdurucu olan mecsina hemostopper gingival fibroblast hücre hatlarında farklı konsantrasyonlarda farklı derecede sitotoksik değerleri olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A new hemostatic agent of Mecsina Hemostopper is evaluated by various tests and studies the effect of sitotoxicity on Gingival Fibroblast Proliferation®
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction and Target: Anti-hemorrhagic agents already actively used in the state of health can prevent bleeding using different mechanisms of action.In this study, the effect of the mechanism of action of the "Mecsina Hemostopper", a new generation anti-hemorrhagic agent, was studied on fibroblast cell proliferation by XTT (2,3-Bis(2-metox4-nitro-5-sulfofenil)-2H-tetrazolyum) cytotoxicity analysis method.®Method and Requirements: For the study, human gingival fibroblast immortal cell lines were purchased commercially. Each bottle will be 5000 cells for each different dose group in 9 groups (Mecsina Hemostopper 1/1,Mecsina Hemostopper 1/2,Mecsina Hemostopper 1/10,Mecsina Hemostopper 1/50,Mecsina Hemostopper 1/100,Mecsina Hemostopper 1/200,Mecsina Hemostopper 1/500,Distile water applied negative and nothing applied control ) cells were distributed. After 24 hours of incubation, the cytotoxicity values were measured by the XTT analysis method for each group. The effects of Mecsina Hemostopper on the fibroblast cell have been significantly differentiated among the dosing groups (p<0,03). The most deaths were observed in concentrations of 100% and 50%, while the highest vitality was observed in the use of 10%. There was a significant difference between the concentration of 10% and the concentration of 2, 1% and 0% and the concentration of 0.2% (p<0,001). There was no significant difference between the groups in drug applications in concentrations of 2, 1, 0,5% and 0,2% (p>0,05). CONTRIBUTION and RESULTS: In this study, the new generation of hemostopper gingival fibroblast cell lines, which is a bleeding inhibitor, have different degree of cytotoxic values in different concentrations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 496
2023 Impact/Etki : 0.025
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi