Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
DİJİTALLEŞMENİN YEREL YÖNETİMLERE ETKİSİ: TÜRKİYE VE İNGİLTERE YEREL YÖNETİMLERİ ÖRNEKLERİ
2022
Dergi:  
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada küreselleşme sürecinin etkisiyle internet teknolojisinin yönetimlerde kullanımında artış yaşanmıştır. Özellikle son elli yıl içinde yaşanan teknolojik gelişmeler ve değişimler, özel-kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları değişimlerin yanında, yerel yönetimlerinde işlerini kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır. Dijital teknolojilerin kullanılmasıyla birlikte yerel yöneticiler bu gelişmeler karşısında, yeni paradigmaya uyum sağlamak ve yerel yönetimlerin dönüşümüne katkıda bulunmak durumundadırlar. E-devletin yerel yönetimlerdeki yansıması olan e-belediye anlayışı, ülkemizde belediyelerin sunduğu mal ve hizmetlerin elektronik ortamda yöre halkına sunumunu sağlamaktadır. İngiltere yerel yönetimleri 1970’li yılların ortasından itibaren teknolojiyi kullanmaya başlamış ve günümüze kadarki süreçte teknolojik okur-yazarlık İngiltere’de %80’e ulaşarak, dijital dönüşüm ve uygulamaları başarılı bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bu iki ülkenin yerel düzeyde dijital dönüşümünden bahsedilmesi kamu yönetimi yazınına katkı sağlayacaktır. Bu çalışmanın amacı, dijital dönüşümün yerel yönetimlere ne derece olumlu etkilerinin olduğunu saptamak ve yerel yönetimlerde dijital dönüşüm aşamalarını göstererek, Türkiye ve İngiltere örnekleriyle, yerelde dijitalleşme uygulamalarını görmemizi ve pekiştirmemizi sağlamaktır..

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi