Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 67
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Ankara (Polatlı) soğan depolarında tespit edilen fungal depo çürüklüğü etmenleri
2016
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Ankara ilinde Türkiye kuru soğan üretiminin %21’i yapılmakta, bu üretimin büyük bir kısmı Polatlı ilçesinde gerçekleştirilmekte ve depolanmaktadır. Fungal patojenler soğan yetiştiriciliğinde hem tarlada hem de depo da önemli ürün kayıpları meydana getirmektedirler. 2014-2015 yılları arasında yürütülen bu çalışmada Polatlı ilçesinde kapasitesi 200 ton üzerinde olan 5 depoda örneklemeler yapılarak soğanlarda depo çürüklüğüne neden olan fungal etmenlerin, çıkış oranları ve patojenisiteleri belirlenmiştir. Çalışma sonucunda depolarda çürüklük belirtisi gösteren soğan örneklerinden yapılan izolasyonlarda Alternaria alternata %5.59, Alternaria porri %6.29, Aspergillus niger %17.48, Aspergillus ochraceous %2.09, Botrytis allii %4.19, Fusarium equiseti %4.89, Fusarium oxysporum %3.49, Fusarium solani %7.69, Fusarium verticilloides %13.28, Gliocladium roseum %4.89, Paecilomyces sp. %1.39 ve Penicillium spp. %30.06 oranında elde edilmiştir. Etmenlerin patojenisiteleri yumruların boyun kısımlarından yapılan yaralama yerlerine inokülasyon yapılarak araştırılmış ve yumruda meydana getirdikleri % hastalık oranlarına göre sırasıyla B. allii, F. equiseti, F. solani, F. oxysporum, F. verticilloides, Penicillium spp., A. niger, A. ochraceous, Alternaria spp. etmenlerinin patojen oldukları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Ancient Fingerbreaking Factors Detected in Ankara (Polatlı) Seafood Stores
2016
Yazar:  
Özet:

In Ankara, 21% of the Turkish seed production is produced, and a large part of this production is produced and stored in Polatlı. Fungal pathogens cause significant product losses both in the field and in the warehouse in the flourry. In this study conducted between 2014-2015 years in Polatlı district with a capacity of over 200 tons in 5 warehouses, samples were made to determine the output rates and pathogenicities of fungal agents that cause storage crude in soaps. The study resulted in insulations made from ointment samples showing shortage in warehouses, Alternaria alternata 5.59, Alternaria porri 6.29, Aspergillus niger 17.48, Aspergillus ochraceous 2.09, Botrytis allii 4.19, Fusarium equiseti 4.89, Fusarium oxysporum 3. 49, Fusarium solani %7.69, Fusarium verticilloides %13.28, Gliocladium roseum %4.89, Paecilomyces sp. 1.39% and Penicillium spp. It was achieved at 30.06%. The pathogenicities of the agents were studied by inoculating to the wound places made from the neck parts of the ulcers and according to the percent of the disease they occur in the ulcers according to B. allii, F. equiseti, F. solani, F. oxysporum, F. verticilloides, Penicillium spp., A. niger, A. ochraceous, Alternaria spp. They are identified as pathogens.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni