Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 58
 İndirme 12
HARPUTLU SELİM SIRRI VE ONUN YAYINLADIĞI TERBİYE VE OYUN MECMUASI
2016
Dergi:  
Harput Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Selim Sırrı 25 Mart 1874 yılında Mora’da bulunan Yeni Şehir’de doğdu. Babası Harput’a bağlı Kesrik köyünden Uzun lakaplı Yusuf Bey idi. Yusuf Bey ilk tahsilini Harput’ta tamamladı. Sonraki öğrenim hayatını İstanbul’da askeri okullarda sürdürdü. Binbaşı rütbesiyle Manastıra tayin edildi. Yusuf Bey söz konusu bölgede görevini sürdürürken o yörenin tanınmış kâtiplerinden yazıcı Selim Efendi’nin Zeynep isimli kızıyla evlendi. Selim Sırrı Terbiye ve Oyun mecmuası dışında Tedrisat, İdman vb. dergilerde yöneticilik ve yazarlık yapmıştır. Bunlar içerisinde İdman Dergisi, Türk Spor basının ilk kapsamlı dergisi olarak bilinmektedir. Terbiye ve Oyun mecmuası 1 Ağustos 1327 (1911) tarihinde yayın hayatına başladı. “Gençlerin bedeni, ruhî, fikrî terbiyesine hizmet eder mecmuadır.” Başlığıyla kendini tanıtmaktaydı. Derginin Sahib-i İmtiyaz ve Müdürü Selim Sırrı idi. İdarehane adresi olarak “İstanbul’da Babıali caddesinde Orhan Bey hanında numara 10” verilmişti. Bir spor dergisi olan Terbiye ve Oyun mecmuası öğretici özelliğinden dolayı mekteplere ve Terbiye-i Bedenîye muallimlerine hitap etmekteydi. Abone şartı olarak senelik 15 altı aylık 30 kuruş verilmesi gerekliydi. Öğrenci olanlar senelik 20 kuruşa abone olabilirlerdi. Dergide genellikle beden terbiyesi ve spor konuları ile ilgili yazılar yayınlanmaktaydı. Selim Sırrı müstear isim kullanmadan, kendi adıyla bazen birden fazla makale kaleme almaktaydı. Mecmua Haziran 1923 tarihine kadar aralıklarla yayın hayatını sürdürdü.

Anahtar Kelimeler:

harputlu selim secret and his publishing finishing and game mecmu
2016
Yazar:  
Özet:

the secret was born on march 25, 1874 in the new city in mora, the father was born in harput, a long rounded yusuf bey of yusuf was the first collection of yusuf bey in harput, the next education life was held in istanbul in military schools and was determined to the monasteries in the district of june, while the author of the printer was married with the daughter named zeynep of the master, the secret of the secret of the secret and the history of the game in 19cm, and the name of the art of the sports magazine, which was known as the title of the last year, and the title of the children of the children of the children of the children, and the first time of the children of the children of the art of the children, and the art of the art of the children of the children of the art of the art of the last day of the last day of the last day of the last day of the court of the court of the journal of the last day of the last day of the last day of the last day of the court of the last day of the last day of the last day of the last day of the last day of the court of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Harput Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 232
Harput Araştırmaları Dergisi