Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 5
HARPUT’UN YETİŞTİRDİĞİ BİR SİYASET ADAMI: ÖMER FARUK SANAÇ?
2016
Dergi:  
Harput Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir toplumun, bir milletin kendi geçmişi hakkında sahip olduğu şuur olarak tanımlayabileceğimiz kültür, Harput’a oldukça cömert davranmış; “Harput Beyefendisi” anlayışını bu bölgede yetişmiş pek çok insan için kullanılır olmuştur. Bu, sanat, kültür, folklor aşığı “beyefendiler” yanında Harput, siyaset alanında yetiştirdiği şahsiyetlerle de ülkemizin gündemini meşgul etmiş ve etmektedir de… Harput’a siyaset alanında değer katan bu şahsiyetlerden birisi de merhum Ömer Faruk Sanaç’tır. Avukat olan Ömer Faruk Sanaç, özellikle 1950-1960 yılları arasında Demokrat Partili kimliğiyle Elazığ ve ülkemizin siyasi hayatına katkıları olan birisidir. Avukat kimliği yanında Sanaç, özellikle milletvekili olduğu dönemlerde dürüst kişiliği, alçakgönüllülüğü ve beyefendi tavırlarıyla hem kendi partisi üyelerinin hem de diğer siyasilerin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Demokrat Parti genel başkanı Adnan Menderes’in de yakın arkadaşı olan Ömer Faruk Sanaç; beyefendi kişiliğinin yanında, açılmasına ön ayak olduğu fabrikalarla, üniversitemizin temeli olan “Teknik Okul” un açılması için yaptığı çalışmalarla, bir siyasi olarak Elazığ- Harput’un geleceğine ışık tutmaya çalışan, doğup büyüdüğü beldeye değer katan şahsiyetlerden birisi olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Harput Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 233
2023 Impact/Etki : 0.217
Harput Araştırmaları Dergisi