User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 40
 Downloands 5
HARPUT’UN YETİŞTİRDİĞİ BİR SİYASET ADAMI: ÖMER FARUK SANAÇ?
2016
Journal:  
Harput Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Bir toplumun, bir milletin kendi geçmişi hakkında sahip olduğu şuur olarak tanımlayabileceğimiz kültür, Harput’a oldukça cömert davranmış; “Harput Beyefendisi” anlayışını bu bölgede yetişmiş pek çok insan için kullanılır olmuştur. Bu, sanat, kültür, folklor aşığı “beyefendiler” yanında Harput, siyaset alanında yetiştirdiği şahsiyetlerle de ülkemizin gündemini meşgul etmiş ve etmektedir de… Harput’a siyaset alanında değer katan bu şahsiyetlerden birisi de merhum Ömer Faruk Sanaç’tır. Avukat olan Ömer Faruk Sanaç, özellikle 1950-1960 yılları arasında Demokrat Partili kimliğiyle Elazığ ve ülkemizin siyasi hayatına katkıları olan birisidir. Avukat kimliği yanında Sanaç, özellikle milletvekili olduğu dönemlerde dürüst kişiliği, alçakgönüllülüğü ve beyefendi tavırlarıyla hem kendi partisi üyelerinin hem de diğer siyasilerin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Demokrat Parti genel başkanı Adnan Menderes’in de yakın arkadaşı olan Ömer Faruk Sanaç; beyefendi kişiliğinin yanında, açılmasına ön ayak olduğu fabrikalarla, üniversitemizin temeli olan “Teknik Okul” un açılması için yaptığı çalışmalarla, bir siyasi olarak Elazığ- Harput’un geleceğine ışık tutmaya çalışan, doğup büyüdüğü beldeye değer katan şahsiyetlerden birisi olmuştur.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Harput Araştırmaları Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 114
Cite : 233
2023 Impact : 0.217
Harput Araştırmaları Dergisi