Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 3
Rekombinant Escherichia coli Hmt1 Suşunun Nikel ve Alüminyuma Karşı Minimum İnhibisyon Konsantrasyonlarının Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, insan metallothionein geninin 1 (hMT1) transferi ile yabanıl E. coli BL21 suşunun Ni+2 ve Al+3 metal iyonlarına karşı direnç kapasitelerini arttırmak amaçlanmıştır. Ayrıca, yabanıl E. coli BL21 ve rekombinant E. coli hMT1 bakteri türlerinin Ni+2 ve Al+3’e karşı direnç kapasiteleri de karşılaştırılmıştır. Yabanıl E. coli BL21 ve rekombinant E. coli hMT1 bakterilerine farklı Ni+2 ve Al+3 konsantrasyonları uygulanarak hücrelerin büyüme potansiyelleri ve minimum inhibisyon konsantrasyonları (MİK) belirlenmiştir. Yabanıl E. coli Jm109 ve rekombinant E. coli hMT1 suşlarının Ni için MİK değerleri sırasıyla 200 mg/L ve 425 mg/L olarak bulunmuştur. Suşların Al MİK değerleri ise sırasıyla 275 mg/L ve 650 mg/L olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak, her iki şuşun Ni’ye göre Al’ye daha toleranslı olduğu belirlenmiştir. Ayrıca rekombinant suşun yabanıl suşa göre Ni ve Al toleransının daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Rekombinant E. coli hMT1 suşunun düşük konsantrasyonlarda bile bu metalleri absorbe etmesinin çevrede kullanılabilirliği açısından yabanıl suşa göre daha yararlı olduğu söylenebilir. Bu çalışma, rekombinant E. coli hMT1 bakterisinin Ni ve Al metallerinin biyolojik arıtımında kullanılması için bir ön fikir sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.968
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi