Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Dinamik Kontrastlı Manyetik Rezonans Görüntüleme, Benign ve Malign Kemik Tümörlerinin Ayrımında Katkı Sağlar mı?
2019
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kemik tümörlerinde benign ve malign lezyon ayrımında dinamik kontrastlı manyetik rezonans görüntülemenin (DK MRG) etkinliğinin değerlendirilmesi. Yöntem: Direkt grafide kemik tümörü bulunan 18 erkek ve 19 kadından oluşan 37 hasta (ort. yaş: 33,3; yaş aralığı:11-69) çalışmaya dahil edildi. Bir hastada iki farklı kemik tümörü olduğundan, toplam 38 lezyona (29 benign, 9 malign) DK MRG gerçekleştirildi. DK MRG’de sinyal intensitesi–zaman (SİZ) eğrilerine göre 2 kategori tanımlandı. SİZ eğrilerinde birinci dakikada göreceli kontrastlanma oranı (K1) ve eğrilerin eğimleri ölçüldü. Bulgular: SİZ eğrilerine göre; 29 benign kemik tümöründen 24’ü (%82,8) kategori 1, 5’i (%17,2) kategori 2 ile uyumlu kontrastlanma gösterdi. Dokuz malign kemik tümörünün tamamı (%100) kategori 2 kontrastlanma ile uyumlu olarak değerlendirildi. Benign ve malign lezyonları ayırt etmede K1 için %85’lik eşik değerinin duyarlılığı %100, özgüllüğü %86,2 bulundu (p<0,001). SİZ eğrilerinin eğiminde %84,1’lik eşik değerinin duyarlılığı %100, özgüllüğü %82,8 bulundu (p<0,001). Sonuç: DK MRG’de benign lezyonlarda daha yavaş ve daha az, malign lezyonlarda ise daha hızlı ve daha yüksek oranda kontrast tutulumu izlenmektedir. K1 değerleri ile SİZ eğri eğimleri tanısal doğruluk yönünden benzer sonuçlar vermekte olup, benign ve malign lezyonların ayrımında DK MRG’nin ilk dakikası en önemli verileri sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Does dynamic contrast magnetic resonance imaging contribute to the distinction between benign and malign bone tumors?
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: Evaluation of the effectiveness of dynamic contrasted magnetic resonance imaging (DK MRG) in the distinction between benign and malign damage in bone tumors. Method: 37 patients comprised of 18 men and 19 women with a direct graphic bone tumor (ort. Age: 33.3; age range: 11-69) was included in the study. Since one patient has two different bone tumors, a total of 38 injuries (29 benign, 9 malign) DK MRG was performed. In DK MRG, 2 categories were defined according to the signal intensity-time curves (SIZ). The curves measure the relative contrast rate (K1) in the first minute and the curves curves. Results: According to SIZ curves; 24 of the 29 benign bone tumors (82.8%) showed contrast in accordance with category 1, 5 (17.2%) category 2. The total of nine malignant bone tumors (100%) were assessed as compatible with category 2 contrast. In the distinction of benign and malign injuries, the sensitivity of the 85% marginal value for K1 was 100%, the specificity of it was 86.2% (p<0,001). The sensitivity of the marginal value of 84.1 % and the specificity of 82.8 % were found (p<0,001). The result: in DK MRG, benign lesions are slower and less, and malign lesions are faster and higher in contrast retention. With the K1 values, SIZ curve curves give similar results in the diagnostic accuracy, and the first minute of DK MRG provides the most important data in the distinction between benign and malign lesions.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 524
Gazi Medical Journal