Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
Biyohidrojen Üretimine Nanopartikül Madde İlavesinin Karanlık Fermantsayon Sürecine Etkisi ve Yaşam Döngü Analizi Yaklaşımı
2022
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Atık biyokütlenin değerlendirilmesi, döngüsel biyoekonominin gelişimi için hızla tükenen fosil kökenli yakıtlara alternatif sürdürülebilir enerji üretimi ve çevre dostu atık yönetimi yaklaşımıdır. Alternatif enerji kaynaklarından biri olan biyohidrojen enerjisi; yenilenebilir, sürdürülebilir, ucuz ve temiz enerji kaynağı olması nedeniyle uzun yıllardır popüler konular arasındadır. Biyokütleden karanlık fermantasyon yolu ile hidrojen eldesi ise; verimli ve temiz enerji olması nedeniyle tercih edilen başlıca prosesler arasındadır. Karanlık fermantasyon yolu ile hidrojen üretim verimini artırmak amacıyla sistemlere destek sağlayan nanopartikül ilavesi ile ilgili çalışmalar son yıllarda popüler hale gelmiştir. Bu çalışmada karanlık fermantasyon ile biyohidrojen üretimide nanaomalzeme desteğinin etkisi, ilgili mekanizmaları, kullanılan substratları ve üretim verimliliğini artırmaya yönelik yapılmış bazı çalışmalar incelenmiştir. Ayrıca, biyohidrojen üretim sürecini daha ekonomik, sürdürülebilir ve etkin hale getirmek hem arıtım hem de biyohidrojen üretim tekniklerinin geliştirilmesi için nanopartiküler malzemelerin önemine vurgu yapılmıştır. Seçilen nanomalzemenin üretim performansındaki rolünün yanı sıra ortaya çıkaracağı çevresel etkilerin de yaşam döngü analizi ile değerlendirilmesi sürdürülebilirlik açısından önemli bir husustur.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Nanoparticle Addition To Biohydrogen Production Via Dark Fermentation Process and Life Cycle Analysis Approach
2022
Yazar:  
Özet:

Biomass utilization to produce renewable energy is an environmentally friendly waste management approach and also contribute circular bioeconomy against depleted fossil fuels sources. Biohydrogen energyas an alternative energy source have been researched for many years because it is a renewable, sustainable, cheap and clean energy source Biohydrogen production from biomass by dark fermentationis one of the main processes preferred because it is efficient and clean energy. Studies on the addition of nanoparticles that support systems in order to increase the hydrogen production efficiency through dark fermentation have been get the attention of researchers in recent years. In this study, the effect of nanomaterial support in biohydrogen production by dark fermentation, related mechanisms, substrates used and efficiency evaluation were examined. In particular, the importance of nanoparticle materials used for both purification and the development of biohydrogen production techniques was emphasized. In addition to the role of the selected nanomaterial in the production performance, the environmental effects that it will reveal are also discussed in terms of the necessity of evaluating with life cycle analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.869
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi