Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Rus İmparatorluğu ve SSCB'den Arjantin'e Göç (1850-1940) ve Nüfus Politikaları
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

19. yüzyılın ortalarından günümüze dek Rusya’dan Latin Amerika’ya beş göç dalgası yaşanmıştır. Bu çalışma, 1850-1940 döneminde yaşanan ilk iki göç dalgasını ele almaktadır. İlk dalga, 1850’lerde başlamış ve 1917 Rus Devrimi ile sona ermiştir. İkinci dalga ise devrimle başlamış ve SSCB’nin II. Dünya Savaşı’na girişine dek sürmüştür. Bu çalışma, bölgenin en fazla Rus göçmen alan ülkesi olan Arjantin örneği üzerinden Rusya’dan Latin Amerika’ya göçün neden ve nasıl başladığını ve nasıl devam ettiği sorularına cevap aramaktadır. Hem Rusya’nın hem de Arjantin’in göçmen ve nüfus politikaları bağlamında konuyu değerlendiren çalışma, her bir dalga için göç nedenleri, amaçları, göçmen kompoziyonu ve göçün hukuki çerçevesinde farklılıklar olduğunu ortaya koymaktadır. Büyük ölçüde tarım işçilerinin emek göçüne dayanan ilk dalga, o dönemde imparatorluk tebaası olarak Rus addedilen fakat farklı etnik ve dini kökenlerden gelen kalabalık bir grubun göçü idi. İkinci dalga ise daha az sayıda fakat büyük ölçüde etnik Rus kökenli ve yüksek eğitim düzeyine sahip, anavatanlarından çoğunlukla siyasal nedenlerle ayrılmış göçmenlerden ve sığınmacılardan oluşuyordu. Dolayısıyla ilk göç dalgası Arjantin’de bir Rus göçmen topluluğunu ortaya çıkarırken, ikinci dalga göçmenler ile kimlik bilincine sahip bir Rus diasporası ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Migration from the Russian Empire and the Soviet Union to Argentina (1850-1940) and Population Policy
2019
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

From the mid-19th century to the present day, there have been five waves of migration from Russia to Latin America. This study examines the first two waves of migration in the period 1850-1940. The first wave began in 1850 and ended with the 1917 Russian Revolution. The second wave began with the revolution and the second of the SSCB. The World War continued until it entered. This study, through the example of Argentina, the region’s most Russian immigrant country, seeks answers to the questions about why and how the migration from Russia to Latin America began and how it continued. The study, which assessed the issue in the context of both Russia and Argentina’s immigration and population policies, shows that there are differences in the legal framework of immigration for each wave in the reasons, purposes, composition of immigrants and immigration. The first wave that was largely based on the labor migration of agricultural workers was the migration of a crowded group of Russians, who were at that time added to the empire as the thunderstorm, but from different ethnic and religious origins. The second wave consisted of fewer, but largely ethnic Russians and higher-educated migrants and refugees, mostly separated from their native countries for political reasons. Thus, the first wave of immigration revealed a Russian community of migrants in Argentina, while the second wave revealed a Russian diaspora with identity consciousness.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies