Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Plasma LDL subtype distribution in patients with or without coronary stenosis
2011
Dergi:  
Turkish Journal of Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Plasma low density lipoprotein (LDL) had 3 subtypes according to its separation by polyacrylamide gradient gel electrophoresis. Of these, the small, dense (Sd) LDL particles have been accepted as an emerging cardiovascular risk factor. This study was conducted to assess the LDL subtypes in a group of patients undergoing coronary angiography. Materials and methods: The study involved 56 patients—36 of whom had at least 1 vessel stenosed (stenosis group)—and 20 patients who had no stenosis (non-stenosis group). LDL subtypes were determined according to their migration pattern after non-denaturing gradient gel electrophoresis. Total cholesterol, LDL and high density lipoprotein (HDL), and triglyceride levels were also evaluated. Results: Sd LDL positivity was slightly increased in the stenosis group, but the difference was not significant. Mean HDL levels were lower in the stenosis group; other lipid parameters were similar between the groups. Patients with Sd LDL positivity had significantly higher levels of triglyceride (P < 0.005). Conclusion: In the current study Sd LDL positivity was relatively higher in coronary stenosis patients; however, it is not statistically significant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.115
Atıf : 3.302
2023 Impact/Etki : 0.011
Turkish Journal of Medical Sciences