Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Isparta ve çevresinde görülen çene kistlerinin retrospektif değerlendirilmesi
2009
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı Isparta ili ve çevresinde son onbir yılda tedavi edilen çene kistlerinin yaş, cinsiyet ve lokalizasyonlarına göre dağılımını değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmamızda 1998-2009 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı'na müracaat eden, kist tanısı konmuş 338 hasta retrospektif olarak değerlendirildi. Üçyüzotuzsekiz hastada tespit edilen kistlerin görülme sıklığı, yaş, cinsiyet ve lokalizasyonlarına göre değerlendirildi. Bulgular : Kliniğimizde tedavi edilen kistlerin % 55'i radiküler, %21'i dentigeröz, %14,5'i rezidüel kisttir. Tüm kistlerin %41,7'si mandibulada, %58,3'ü maksillada lokalizedir. Seride kadın/erkek oranı 1/1,4 olarak saptanmıştır. Sonuçlar: Kistlerin tanı ve olası komplikasyonlarının bilinmesi ve uygun tedavi planlamasının yapılabilmesinde kistlerin dağılımı hakkında bilgi sahibi olmak fayda sağlayacaktır. Anahtar kelimeler: Çene kistleri, odontojenik kist, insidans. Abstract A retrospective assessment of the jaw cysts in Isparta Purpose: The purpose of this study was to assess the fraquency, age, localization and sex distribution of jaw cysts during a 11-year period in Isparta. Material and methods: A retrospective study was carried out in 338 cysts of the jaws diagnosed in individuals, who consecutively attended the University of Süleyman Demirel Faculty of Dentistry Department of Oral and Maxillofacial Surgery from 1998 to 2009. 338 cysts were evaluated for incidence, age, sex and localization. Results: In the former group, the most frequent lesion was radiculer cysts with 55% ratio, followed by 21% dentigerous cysts, 14,5% residuel cysts. 41,7% of the cysts were localised in the mandible and 58,3% of them were localised in the maxillae. The female/male ratio of the lesions was 1/1,4. Conclusion: The knowledge of the incidence of the jaw cysts, is a basic aspect to achieve diagnosis, complications and a proper treatment. Key Words: Jaw cysts, odontogenic cysts, incidence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.217
2023 Impact/Etki : 0.045
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi