Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
Beçin 2007 Kazısı
2008
Dergi:  
Sanat Tarihi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beçin’de, 2007 yılı çalışma mevsiminde, “Emir Avlusu” adıyla anılan, etrafı yüksek duvarlarla çevrili alanın kazısına başlanmıştır. Elde edilen ilk veriler, bu alanda mevcut yapı kalıntılarının, zengin ve donanımlı bir malikâneye ait olduğu kanısını uyandırmaktadır. Burada ele geçen, İznik yapımı seramik tabak ve Çin malı porselen kâse parçaları da bu kanıyı desteklemektedir. Çin malı porselenler, malikânenin, Menteşe Beyliği ortadan kalktıktan sonra, muhtemelen XVI. yüzyıl başlarına kadar kullanıldığını düşündürmektedir. Yelli Hamam’ın güneyinde, varlığından şüphelenilen, ortadan kalkmış iki halvet hücresine ait olabilecek temel kalıntılarının araştırılması amacıyla yapılan çalışmalar, somut bir sonuç vermemiştir. Burada mevcut iki halvet hücresinin, tahrip olduktan sonra yeniden inşa edilmediği temellerin tamamı kaldırılarak boşluğun, killi toprakla doldurulduğu tahmin edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The 2007 Cave
2008
Yazar:  
Özet:

In Bechin, in the 2007 working season, the mining of the area surrounded by high walls, called the "Emir Garden" began. The first data obtained raises the belief that the remains of the existing building in this area belong to a rich and equipped property. Here, the isnic-made ceramic plate and the Chinese-made porselen cache pieces are also supporting this blood. After the Chinese property porselen, the property, the Menteşe Bean disappeared, probably XVI. It has been used until the beginning of the century. Studies carried out in the south of Yelli Hamam, with the aim of investigating the basic remains that may belong to the two disappeared halvet cells suspected of their existence, did not give a concrete result. Here, it is estimated that the entire foundation of the two existing halvet cells, which were not rebuilt after the destruction, was removed, and the emptiness was filled with clay soil.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sanat Tarihi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 1.165
2023 Impact/Etki : 0.25
Sanat Tarihi Dergisi