Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
ÇOCUK HEMŞİRELERİNİN TIBBİ HATA YAPMA EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ
2013
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Hasta güvenliği, sağlık bakım hizmetlerinin kişilere vereceği zararı önlemek amacıyla sağlık kuruluşları ve bu kuruluşlardaki çalışanlar tarafından alınan önlemlerin tamamıdır. Bu çalışmanın amacı, çocuk hemşirelerinin hata yapma eğilimlerini belirlemektir. Yöntem: Araştırmanın evrenini, iki hastanede çalışan hemşireler oluşturmuştur. Evrenin tümüne ulaşılması hedeflenmesine rağmen çalışmaya katılmayı kabul eden 123 hemşire %80 örneklemi oluşturmuştur. Çalışma kesitsel betimleyici tipte bir araştırma olup, veriler 15.03.2011-15.07.2011 tarihleri arasında toplanmıştır. Araştırmada veriler; anket formu ve Hemşirelikte Tıbbi Hataya Eğilim Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Hemşirelikte Tıbbi Hataya Eğilim Ölçeği 5 boyut ilaç ve transfüzyon uygulamaları, düşmeler, hastane enfeksiyonları, hasta izlemi, iletişim ve malzeme güvenliği ve 49 maddeden oluşmaktadır. Ölçekten alınandüşük puan 45,yüksek puan 245’dir. Verilerin değerlendirmesinde yaygınlık ölçütleri, ikili değişkenlerde student t testi, ikiden fazla değişkenlerde varyans analizi kullanılmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan çocuk hemşirelerinin %61’inin tıbbi hata ile karşılaştığı belirlenmiştir. Hemşirelerin %51.5’i hekimlerin, %48.5’i arkadaşlarının hatalarına şahit olduğu vefazla yapılan tıbbi hata türünün %57.8 ilaç hatası olduğunu belirtmiştir. Hemşirelerin %27.7‘sinin daha önce ilaç hatası yaptığı, yapılan ilaç hatası türünün %67.8’inin yanlış doz ilaç uygulaması olduğu saptanmıştır. Ölçek puan ortalaması 227.12±15.06 Minimum 171, maksimum 245 olarak belirlenmiştir. Çocuk hemşirelerinin çalıştığı birim ile tıbbi hata eğilimleri toplam puanları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark bulunmuştur. Hemşirelerin hiçbirisi olay bildirim formu doldurmamıştır. Sonuç: Tıbbi hata bildirilerinin arttırılması ve hata oranlarının azaltılması için sağlık personelinin bilinçlendirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır

Anahtar Kelimeler:

Children's Careers' Guidelines to Make Errors
2013
Yazar:  
Özet:

Purpose: Patient safety is all the measures taken by health institutions and employees in these institutions in order to prevent the damage that health care services cause to persons. The aim of this study is to determine the tendency of child nurses to make mistakes. Method: The universe of research was formed by nurses working in two hospitals. Despite the aim to reach the entire universe, 123 nurses who agreed to participate in the study made 80% sample. The study is an illustrative type of research, and the data was collected between 15.03.2011-15.07.2011. In the study, the data was collected using the survey form and the medical error tendency scale in nursing. The scale of tendency to medical error in nursing consists of 5-dimensional medication and transfusion applications, falls, hospital infections, patient monitoring, communication and material safety and 49 items. The scale is 45 and the highest is 245. In the assessment of data, the frequency criteria, the student t test in binary variables, and the variance analysis in more than two variables were used. Results: 61% of children’s nurses involved in the study found that they had medical errors. 51.5 per cent of nurses said that the type of medical error that the doctors witnessed the errors of their friends was 57.8 per cent drug error. 27.7 percent of nurses have previously made a drug error, and 67.8 percent of the drug error is the wrong dose of the drug. The scale score average is 227.12±15.06 Minimum 171, maximum 245. A statistically significant difference has been found between the unit in which children’s nurses work and the overall score of medical errors trends. None of the nurses have completed the report. The result: the need for awareness of healthcare staff to increase medical errors reports and reduce errors rates has emerged

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.441
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi