Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 10
Elektromanyetik alanlara maruziyet sonrası gözlenen bazı biyokimyasal değişiklikler
2012
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Vücuda kolayca girebilen elektromanyetik alanların birçok yaşamsal olayı etkileyebileceği ileri sürülmektedir. Manyetik alan ve elektromanyetik dalga özellikleri, sağlık etkilerinin hangi doz parametreleri arasında olduğu ve bu parametrelerin eşik değerlerinin ne olması gerektiği günümüzde belirlenmesine rağmen, elektromanyetik alanlara maruz kalma miktarının tam olarak tespit edilememesi ve insan sağlığı üzerine yapılan çalışmaların yetersizliği gibi nedenlerle manyetik alanların insan sağlığı üzerine etkisi henüz net olarak ortaya konulamamıştır. Gittikçe artan manyetik alan maruziyetlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini belirleyebilmek için ileri çalışmalara gereksinim vardır. Anahtar sözcükler: Manyetik alan, eşik değeri, radyofrekans, elektromanyetik dalga Abstract It’s proposed that electromagnetic fields can easily enter the body and can change some vitual conditions. Today magnetic field and electromagnetic wave properties which affect health and their threshold values proportional to the dose parameters are determined.But the virtual effect of magnetic field against health is not clearly known as the net exposure amount has not yet been determined and studies done on humans are scarce. Further studies are needed to find out the effect of magnetic field exposure against human health. Keywords: Magnetic field, threshold value, radiofrequency, electromagnetic wave

Anahtar Kelimeler:

Some biochemical changes observed after exposure to electromagnetic fields
2012
Yazar:  
Özet:

It is said that electromagnetic fields that can easily enter the body can affect many vital events. Although the magnetic field and electromagnetic wave characteristics, which dosage parameters of health effects are among and what the marginal values of these parameters should be, the amount of exposure to electromagnetic fields is not fully identified and the effects of magnetic fields on human health are not yet clearly revealed for reasons such as the lack of studies on human health. Advanced research is needed to determine the effects of increasing magnetic field exposures on human health. Keywords: Magnetic field, marginal value, radio frequency, electromagnetic wave Abstract It's proposed that electromagnetic fields can easily enter the body and can change some vitual conditions. Today magnetic field and electromagnetic wave properties which affect health and their threshold values proportional to the dose parameters are determined.But the virtual effect of magnetic field against health is not clearly known as the net exposure amount has not yet been determined and studies done on humans are scarce. Further studies are needed to find out the effect of magnetic field exposure against human health. Keywords: magnetic field, threshold value, radiofrequency, electromagnetic wave

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.205
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi