Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
E-Ticaret Tüketicilerinin Covid-19 Pandemisi Sırasında E-Ticarete Yönelik Görüşleri
2022
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknoloji gelişimi devam ederken e-ticaretin büyümesi de doğru orantılı olarak her geçen yıl artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgını Dünya’yı etkilemiş, ve kontaminasyondan kaçınmak için bireyleri yaşam tarzlarını değiştirmeye zorlamıştır. DSÖ tarafından önerilen covid-19 önleme protokolleri Dünya çapında uygulamaya konulmuş ve tüketiciler ürün ve hizmet satın almak için e-ticaret gibi temassız yöntemlere ihtiyaç duymuşlardır. Bu çalışmada tüketicilerin Covid-19 pandemisi döneminde e-ticarete yönelik görüşleri araştırılmaktadır. Araştırma kapsamında bir anket oluşturulmuş ve katılımcılara çevrimiçi olarak dağıtılmıştır. Çalışma örneklemi 419 katılımcıdan oluşurken, toplanan verileri analiz etmek için tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır. Sonuçlar, katılımcıların Covid-19 salgını sırasında e-ticareti faydalı ve tatmin edici bulduğunu ve e-ticareti kullanmaya devam etme niyetlerinin yüksek olduğunu göstermiştir. Sonuçlar ayrıca, hassas bilgi gizliliğini koruma konusunda e-ticaret sitelerine duyulan güvenin düşük bir düzeyde olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Customers’ View Of E-commerce During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

As technology continues to advance, e-commerce’s growth continues to increase with each passing year. The Covid-19 pandemic has affected the world and has compelled many individuals to adjust their lifestyles accordingly as to avoid contamination. Because of the covid-19 prevention protocols implemented globally and advised by WHO, consumers have found themselves in need of contactless methods of purchasing goods and services like e-commerce. Customers’ views of e-commerce during the Covid-19 pandemic are investigated in this study. A survey was created for this study and a questionnaire was distributed online to participants of all nationalities. The study included 419 respondents and used descriptive statistics to analyse collected data. Results showed that participants found e-commerce to be useful and satisfactory during the Covid-19 pandemic and have a high intention to continue using e-commerce. Results also showed a low sense of security in participants when it comes to providing sensitive information and trusting e-commerce sites to protect their privacy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 4.031
2023 Impact/Etki : 0.645
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi