Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Ebeveynlerin Covid-19 Aşı Kabulü: Çocuklarını Aşılatmaya İstekliler mi?
2023
Dergi:  
Ahi Evran Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, ebeveynlerin çocuklarına COVID-19 aşısı yaptırma isteklerini ve bu kararı etkileyen faktörleri değerlendirmektir. Araçlar ve Yöntem: Bu çalışma prospektif, kesitsel ve tanımlayıcı bir anket çalışması olarak yapılmıştır. Ebeveynlerle COVID-19 aşısı ile ilgili sorulardan oluşan bir anket yapılmıştır. Bulgular: Çalışmaya 180’i (%30.4) erkek, toplam 592 ebeveyn dahil edildi ve ortalama yaş 34.14±7.42 yıldı. Çocuklarını aşılatmaya istekli 257 (%43.4) ebeveyn vardı. Anne babanın eğitim düzeyinin yüksek olması (p=0.022), ailenin aylık gelirinin yüksek olması (p=0.006) ve erkek cinsiyet (p=0.002) çocuklarına aşı yaptırma isteklerinin yüksek olması ile ilişkilendirildi. İki yüz yirmi iki ebeveyn aşının yerli veya yabancı kaynaklı olmasına göre kararlarının değişebileceğini, bu ebeveynlerden 215'i (%96.85) ise yerli aşıları tercih edeceğini belirtmişti. Aşı yaptırma konusundaki tereddüt veya reddetme nedenleri arasında en sık sebepler: olası yan etkilerden korkma ve aşının yabancı kaynaklı olmasıydı. Sonuç: Ebeveynlerin çocuklarına COVID-19 aşısı yaptırma konusundaki tereddütleri veya reddetme durumları yüksektir. Halk sağlığı yetkilileri aşının önemi konusunda halkı bilgilendirmeli ve yerli aşı üretimi teşvik edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Vaccine Acceptance Among Parents: Are They Willing To Vaccinate Their Children
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to evaluate the willingness of parents to allow their children to receive a COVID-19 vaccine and the factors affecting the decision. Materials and Methods: This study was conducted as a prospective, cross-sectional and descriptive survey study. A survey consisting of questions about the COVID-19 vaccination was conducted with parents. Results: The study included 592 parents, 180 (30.4%) male, and the mean age was 34.14±7.42 years. There were 257 (43.4%) parents would vaccinate their children. A high level of education of parents (p=0.022), a high monthly income of the family (p=0.006), and male gender (p=0.002) were associated with high willingness to vaccinate their children. Two hundred twenty two parents stated that their decision may change depending on whether the vaccine is of domestic or foreign origin, and 215 (96.85%) of them stated that they would prefer domestic vaccines. The most frequent reasons for vaccine hesitancy or refusal to their children were: fear of possible side effects and it being a foreign vaccine. Conclusion: The hesitancy or refusal of parents to vaccinate their children with the COVID-19 vaccine is high. Public health authorities should inform the public about the importance of vaccination and domestic vaccine production should be encouraged.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ahi Evran Tıp Dergisi

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 59
Atıf : 1
Ahi Evran Tıp Dergisi