Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Cumhuriyetin 100. Yılında Bir Tüketim Mekânı Olarak Kent ve Kamusal Alan Bağlamında Atölye/Kitap Kafeler
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacını, Cumhuriyetin 100. yılında tüketim pratikleri çerçevesinde dönüşen kent ve kültürünün içinde mikro kamusal mekânların yeniden gelişmekte olduğunu ortaya koymak oluşturmaktadır. Sanayi Devrimi ve ardından yaşanan toplumsal dönüşümlerin etkisiyle ortaya çıkan tüketim kültürü, kentte varlık gösteren kamusal alan ve kamusallığın temellerini aşındırmaktadır. Bunun sonucunda kent, alışveriş merkezleri, zincir kafe ve restoranlarla büyük bir tüketim mekânına dönüşmektedir. Bu dönüşümden hareketle, çalışmada öncelikle kentin tüketim mekânına dönüşme süreci, kamusal alan ve kent bağlantısı açıklanmaktadır. Sonrasında Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye çerçevesinde kent ve kamusal alan konusu ele alınmaktadır. Ardından da günümüz kentlerinde bilgilendirici ve öğretici seminerlerin gerçekleştiği, raflarından istenilen kitapların alınıp okunabildiği ve çeşitli sanatsal uygulamalarla kamusal anlamda entelektüel bir paylaşımın gerçekleştiği mekânlar olarak yeni yeni varlık gösteren atölye/kitap kafelerle ilgili bilgi verilmektedir. Araştırma, örneklem olarak seçilen Hane Kafe ve Serüven Kitap Kafe’nin Instagram paylaşımlarına odaklanırken bu paylaşımları içerik çözümlemesi yöntemiyle tüketim kültürü ile kamusal alan ve kamusallık temaları bağlamında incelemektedir. İnceleme sonucunda, Hane Kafe ve Serüven Kitap Kafe’nin yazarlık atölyesi, edebiyat etkinliği ve yazar ile okur buluşması gibi çeşitli etkinlik paylaşımları, edebi kamu çerçevesinde faaliyet gösterdiklerini ortaya koymaktadır. Dolayısıyla Hane Kafe ve Serüven Kitap Kafe’nin kamusal alan ve kamusallık bağlamında gerçekleştirdikleri etkinlikler, kent kamusallığı ve kent kültürü bağlamında önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Workshop/book Cafes In The Context Of The City and Public Sphere As A Consumption Space In The 100th Anniversary Of The Republic
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to reveal that micro public spheres are developing again in the city and its culture, which has been transformed within the framework of consumption practices in the 100th anniversary of the Republic. The consumption culture, which emerged with the effect of the Industrial Revolution and the social transformations that followed, erodes the foundations of the public sphere and publicity that exist in the city. As a result, the city turns into a large consumption space with shopping malls, chain cafes and restaurants. Starting from this transformation, the process of transforming the city into a consumption space, the public sphere and the connection with the city are explained in the study. Afterwards, in the 100th anniversary of the Republic, the subject of the city and public sphere is discussed within the framework of Türkiye. Then, information is given about the workshop/book cafes, which have recently emerged as places where informative and instructive seminars take place in today's cities, where desired books can be bought and read from their shelves, and where an intellectual sharing takes place in the public sense through various artistic practices. While the research focuses on the Instagram posts of Hane Kafe and Serüven Kitap Kafe, which are selected as samples, the research examines these posts in the context of consumption culture, public sphere and publicity themes with the method of content analysis. As a result of the examination, the sharing of various activities such as the authoring workshop, the literary event and the meeting of the writer and the reader of the Hane Kafe and Serüven Kitap Kafe the reveal that they operate within the framework of the literary public. For this reason, the activities, urban publicity and cultural relations of the city are important in the public space and publicity activities of the Hane Kafe and the Serüven Kitap Kafe.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.332
2023 Impact/Etki : 0.266
Kent Akademisi