Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
OSTENTACIÓN MATERIAL DE LA ÉLITE MERCANTIL DE SANTIAGO DE CHILE. MECANISMOS DE CONSOLIDACIÓN Y COHESIÓN DE UN GRUPO PRIVILEGIADO. 1716-1800.
2021
Dergi:  
Revista de Historia Social y de las Mentalidades
Yazar:  
Özet:

Formar parte de la élite en el Antiguo Régimen implicaba demostrar la posesión de capital económico, además de que sus iguales y el resto de la sociedad los reconociera como tales, siendo por tanto acreedores de capital simbólico, lo que se manifestaba mediante la ostentación. En este artículo nos centraremos en las expresiones materiales de la élite mercantil santiaguina a lo largo del siglo XVIII a través del análisis de los documentos que reflejaban los hitos de una vida, tales como dotes matrimoniales, testamentos, inventarios … observaremos con ello su acceso a bienes de consumo de lujo, lo que nos muestra la posición privilegiada en la sociedad y sus conexiones en los circuitos comerciales globales.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Revista de Historia Social y de las Mentalidades

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 440
Revista de Historia Social y de las Mentalidades