Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
TURİZMİN AİLE YAPISINA ETKİLERİNİN, TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLARIN BAKIŞ AÇISIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ (KUŞADASI ÖRNEĞİ)
2020
Dergi:  
International Journal of Social And Humanities Sciences
Yazar:  
Özet:

Aile, toplumunküçük birimidir, çekirdeğidir. İnsanlık tarihi kadar eski bir toplumsal birim olan “aile” kurumu, çeşitli faktörlerden etkilenerek yapısal ve biçimsel değişimler geçirmiştir. Turizm ise sadece ekonomik bir olay değil; sosyo-kültürel, coğrafi, siyasi yönleri de olan, toplumsal yapıyı etkisi altına alan ulusal ve uluslararası platformdaki hareketliliktir. Turizm özellikle günümüzde çok önemli bir olgu haline gelmiştir. Turizmin toplum hayatında ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda oynadığı önemli rol; onu sosyolojinin ilgi odaklarından biri yapmıştır. Turizm toplumsal bir olgudur ve bir “değişme” dinamiğidir. Aile kurumu da bu toplumsal değişme dinamiğinden etkilenmektedir. Turizm ile aile yapısı arasındaki ilişkinin tespiti, analizi de bu çerçevede büyük önem arz etmektedir. Bundan ötürü, turizm ile aile yapısı ilişkisinin sosyolojik değerlendirmelere tabii tutulması gereklidir. Bu araştırmada bu doğrultuda belli sorulara yanıt aranacaktır. Örneğin, turizmin aile yapısı üzerinde bir etkisi var mıdır ve bir değişime yol açmış mıdır? Turizm, kadınların iş hayatına katılmasını artırmış mıdır ve kadınların aile kurumu içindeki yeri, rolleri bağlamında bir dönüşüme neden olmuş mudur? Turizm; gençlerin yerel değerler, aile bağları ile olan ilişkisini etkilemekte midir? Bu çalışmada "Kuşadası’nda turizmin aile yapısına etkilerinin; turizm sektöründe çalışanların bakış açısıyla değerlendirilmesi" amaçlanmıştır ve konu Kuşadası kent merkeziyle sınırlandırılmıştır. Çalışmada nitel görüşme tekniğinden yararlanılmıştır ve konu çerçevesinde amaca uygun olarak ayrıntı da içeren sorular (yarı-yapılandırılmış bir soru formundan yararlanılarak) turizm sektörü çalışanlarına sorulmuştur. Bu çalışma çerçevesinde gerçekleştirilen “görüşme” uygulaması 42 görüşmeciyle yüz yüze olarak yapılmıştır. Bu bağlamda; nitel araştırma ile turizm sektöründe çalışanların perspektifinden, turizmin aile yapısına etkileri çerçevesinde elde edilen veriler analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Social And Humanities Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Social And Humanities Sciences