Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 1
Seyyid Ali Fındıkî’nin Divanında Dostluk
2013
Dergi:  
Harran İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Seyit Ali Findiki’nın dostluk kavramına yaklaşımı ele alınmaktadır. Genel olarak tanınmamasına rağmen, saygın alimler arasında yer alan Seyit Ali Findiki, dostluk kavramına eserlerinde önemli oranda yer vermiştir. Bu çalışmada, söz konusu kavramın yoğun olarak geçtiği Divan’ı esas alınmıştır. Bu çalışmada tespit edebildiğimiz kadarıyla, Seyit Ali Findiki, dostluk kavramını, önemini belirtmesine rağmen insanların birbirleriyle ilişkisi bağlamında ele almamış, aksine insanla, aşkın varlık (Allah) arasındaki ilişki bağlamında ele almıştır. Bu bağlamda, gerçek dostluğun ancak Allah dostluğu ile gerçekleşebileceğini ifade etmiştir. Bunun gerçekleşebilmesi için de iman ve itikadın sağlamlığına vurgu yapmıştır. Ayrıca dostluğun, fedakarlık ve samimiyet üzerine kurulmasını ve maddi menfaatlerden uzak tutulmasının altını çizmiştir

Anahtar Kelimeler:

Friendship in Seyyid Ali Fındıkî's Divan
2013
Yazar:  
Özet:

This study discusses the approach to the concept of friendship by Seyit Ali Findiki. Although not generally recognised, Seyit Ali Findiki, one of the renowned scientists, has a significant part of the concept of friendship in his works. In this study, the Divan was based on the concept that the subject passed intensely. As far as we can find in this study, Seyit Ali Findiki addressed the concept of friendship, although he pointed out its importance, not in the context of the relationship of people with each other, but in the context of the relationship between man and the love being (Allah). In this context, he expressed that true friendship can only be achieved by God’s friendship. He has made his faith and his belief to be fulfilled. He also designed the establishment of friendship, sacrifice and intimacy and keeping away from material interests.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2019










Harran İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 649
2023 Impact/Etki : 0.109
Harran İlahiyat Dergisi