Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
A RESEARCH ABOUT DEMOGRAPHIC PROPERTIES AND EMPLOYMENT CONSTRUCTION OF FEMALE LABOUR FORCE IN APPAREL INDUSTRY
2009
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Kadın işgücü, düşük maliyetli işgücü olarak anılmaktadır. Bu nedenle, dış pazarlarda rekabetçi bir avantaja sahiptir. Özellikle, gelişmekte olan ekonomiler, emek-yoğun endüstriler açısından bir rekabet gücü kazanma eğilimindedirler ve bunu kadın işgücü vasıtasıyla gerçekleştirmektedirler. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, kadın işgücünün istihdam edildiği en önemli sektörlerden birisidir. Konfeksiyon sektörü, emek yoğun bir sektör olduğundan, çok fazla kadın işgücü bulundurmaktadır. Bu ise, kadınların sosyo-ekonomik statülerini artırmıştır. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki 23 hazır giyim işletmesinde çalışan kadınların demografik özellikleri, yaptıkları işin niteliği ve iş koşullarına ilişkin yaygın görüşlerini ortaya koymaktır. Bu çalışmanın örnek grubu, 23 hazır giyim işletmesinde çalışan kadınları kapsamaktadır. Veri toplamak üzere, kadın işgücüne bir anket uygulanmıştır

Anahtar Kelimeler:

A RESEARCH ABOUT DEMOGRAPHIC PROPERTIES AND EMPLOYMENT CONSTRUCTION OF FEMALE LABOUR FORCE IN APPAREL INDUSTRY
2009
Yazar:  
Özet:

Women’s labour is known as low-cost labour. Therefore, it has a competitive advantage in the foreign markets. In particular, developing economies tend to gain a competitive power in terms of labor-hard industries and do so through women’s labour. The textile and clothing industry is one of the most important sectors where women’s labour is employed. Since the clothing industry is a labor-intense sector, there is a lot of women’s labour. This increased the socio-economic status of women. The aim of this study is to reveal the widespread views of women working in 23 ready-made clothing companies in Turkey on the demographic characteristics, the nature of their work and the working conditions. This study’s sample group includes women working in 23 ready-made clothing companies. To collect data, a survey was applied to the women's labour force

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.004
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon