Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Batı Karadeniz Bölgesi Belediyelerinde Stratejik Plân Mukayesesi
2023
Dergi:  
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stratejik yönetim, son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de benimsenen bir yönetim anlayışıdır. Ülkemizde stratejik yönetimin aracı olarak kullanılan stratejik plânlama, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Belediyeler için de zorunlu hale getirilmiştir. Yerel yönetimlerde hizmetlerin etkili, kaliteli, verimli, şeffaf, rasyonel, plânlı olarak yürütülmesi amacıyla stratejik plânlama kullanılmaktadır. Mali kaynakların verimli kullanılması için performans esaslı bütçeleme, yıllık eylem plânları, plânlanan çalışmaların uygulanma derecesini gösteren faaliyet raporları stratejik plânlama sürecinin diğer argümanlarıdır. Bu çalışmanın amacı, Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Bartın, Kastamonu, Zonguldak illerinin belediyelerine ait stratejik plânları, birbiri ile mukayese ederek incelemektir. Çalışmanın yöntemi, karşılaştırma yoluyla belge incelemedir. Kalkınma Bakanlığı Stratejik Plân Hazırlama Kılavuzu bağlamında yapılan inceleme sonucu plânlarda görülen sorunlu alanlar tespit edilmiş, bu alanlara ilişkin öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Strategic Plan Comparison In Municipalities In West Karadeniz Region
2023
Yazar:  
Özet:

Strategic management is a concept of management that is also popular in our country as it is in the whole world in the last period. Strategic planning, which is used as a means of strategic management in our country, has become mandatory for Municipalities through the Public Financial Management and Control Law No. 5018. In local administrations, strategic planning is used in order to carry out effective, quality, efficient, transparent, rational and planned services. Performance-based budgeting for efficient use of financial resources, annual action plans, activity reports showing the degree of implementation of the planned activities are other arguments of the strategic planning process. The aim of this study is to examine the strategic plans of the municipalities of Bartın, Kastamonu and Zonguldak provinces in the Western Black Sea Region by comparing them with each other. The method of the study is document review by comparison. As a result of the examination carried out in the context of the Strategic Plan Preparation Guide of the Ministry of Development, the problematic areas in the plans were identified and suggestions were made regarding these areas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 1.411
2023 Impact/Etki : 0.316
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi