Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 1
Sınıf Öğretmenlerinin Özel Alan Yeterliklerini Kazanma Durumlarının Öğretmenlik Eğitimlerine ve Meslekî Deneyimlerine Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, sınıf öğretmenlerinin özel alan yeterliklerini kazanma durumlarının, aldıkları öğretmenlik eğitimine ve meslekî deneyimlerine göre incelenmesi amaçlanmıştır. Genel tarama modelindeki araştırmanın örneklemini, 2019-2020 öğretim yılı güz yarıyılında, Gaziantep ili merkez ilçelerindeki 32 ilkokulda görev yapmakta olan 480 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen “Sınıf Öğretmenliği Özel Alan Yeterlikleri Öz-Değerlendirme Ölçeği” kullanılmıştır. Veriler, tek yönlü varyans analizi ve bağımsız gruplar t Testi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin özel alan yeterliklerini, öğretmenlik eğitiminden çok meslekî deneyimle kazandıkları belirlenmiştir. Araştırmada ayrıca, öğretmenlerin özel alan yeterliklerini öğretmenlik eğitimi ile kazanma durumlarına ilişkin öz değerlendirme puanlarının cinsiyet ve kıdeme göre anlamlı farklılık göstermediği belirlenmiştir. Özel alan yeterliklerini, meslekî deneyimle kazandığını belirten öğretmenlerin öz-değerlendirme puanları ise cinsiyete göre anlamlı farklılaşmazken, kıdeme göre meslekî deneyimi yüksek olanlar lehine anlamlı farklılık göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Öğretmen yetiştirme; Sınıf öğretmenliği; Özel alan yeterliği; Meslekî deneyim.

Anahtar Kelimeler:

Reviews of Class Teachers' Acquisition of Special Field Qualifications according to Teaching Training and Professional Experience
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the circumstances of class teachers acquiring their special field qualifications based on their teaching training and their professional experience. The sample of the research in the general scan model is made up of 480 class teachers who are working in 32 primary schools in the central districts of Gaziantep in the 2019-2020 academic year. The research has been developed by researchers as a data collection tool, using the "Class Teaching Special Field Qualifications Self-Evaluation Scale". The data, one-way variance analysis and independent groups were analyzed through the t Test. The research finds that teachers gain special field qualifications with a very professional experience from teaching education. The study also found that the self-evaluation scores for teachers who gain their special field qualifications with teaching education do not differ significantly by gender and age. The self-evaluation points of teachers who indicate that they have gained their special field qualifications with professional experience are not significantly differentiated by gender, but significantly differentiated in favor of those who have high professional experience by age. Keywords: teacher training; class teaching; special field qualification; professional experience.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 995
2023 Impact/Etki : 0.393
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi