Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
Elastoplastic Response of a Long Functionally Graded Tube Subjected to Internal Pressure
2005
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

Plane strain analytical solutions to functionally graded elastic and elastic-plastic pressurized tube problems are obtained in the framework of small deformation theory. The modulus of elasticity of the tube material is assumed to vary radially according to a 2 parametric model in a general parabolic form. The analytical plastic model is based on Tresca's yield criterion, its associated flow rule and ideally plastic material behavior. Exact solutions of field equations for elastic and plastic deformations are obtained. It is shown that the elastoplastic response of the functionally graded pressurized tube is affected notably by the radial variation of modulus of elasticity. It is also shown mathematically that the nonhomogeneous solution presented here reduces to that of a homogeneous one by the appropriate choice of the material parameters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 203
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences