Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 5
 Sesli Dinleme 1
ZÜLFÜ LİVANELİ’NİN MUTLULUK ADLI ROMANI İLE FİLMİNİN GÖSTERGEBİLİM AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
2020
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde film yapımında kullanılmak üzere yazınsal yapıtları senaryo biçimine getirerek uyarlamalara sıkça rastlanmakta, bu durum hem dizi hem film hem de tiyatro eseri olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı sanat dallarında kullanılan yöntemler ve ifade biçimleri birbirine benzemediği için karşılık ve uygunluk bulmada sorunlar yaşanabilmektedir. Roman ya da öykü türünde kaleme alınan eserler, sinemaya uyarlanırken metinsel formu senaryo haline getirilerek yeniden yorumlanmaktadır.

Çalışmanın amacı Zülfü Livaneli’nin Mutluluk isimli romanını, sinemaya uyarlanan versiyonu ile karşılaştırarak göstergebilim açısından incelemektir. Söylemsel, betisel, anlatısal ve izleksel olarak ele alınacak bu çalışmada elde edilen farklılıklar eserlerin alımlanma süreci, kullanılan dil, mekân ve karakterler olarak karşımıza çıkmaktadır. Temelde insanı, insana ait duygu ve düşünceleri, hayatı anlatan sanat dallarından edebiyat ve sinema bugüne değin birbirini tamamlayan sanat dallarıdır. İç içe giren yeni oluşumlar, yeni disiplinler doğurmaktadır. Böylece iki yönlü bir oluşum meydana gelmektedir.

Anahtar kelimeler: Mutluluk, göstergebilim, uyarlama

Anahtar Kelimeler:

The story of ZULFÜ LIVANELI'S HAPPY ROMAN with the film's display
2020
Yazar:  
Özet:

Nowadays, adaptations are often found by bringing written works to the screenplay form to use in filmmaking, this situation is facing us both as a series as a film and a theatrical work. Because the methods and expressions used in different branches of art are not similar to each other, there can be problems in finding correspondence and suitability. The works taken in the type of novel or story are reinterpreted by making the text form scenario while adapted to the cinema.

The purpose of the work is to do Zülfü Livaneli Happiness It’s a good idea to compare the novel with the adapted version of the film. The differences achieved in this study that will be addressed verbally, literally, narratively and spectacularly come to us as the process of acquisition of works, the language used, the space and the characters. Basically the human, the human feelings and thoughts, the art branches that tell life, literature and cinema are the art branches that complement each other to this day. New disciplines, new disciplines, new disciplines. Therefore, there is a two-way formation.

Keywords: happiness, adjustment, adjustment

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.615
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi